Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Timo Harakka palkittiin journalistipalkinnolla – ”Virkistävän ilkikurista ja kantaaottavaa journalismia”

Jukka-Pekka Flander
Timo Harakka palkittiin vuoden 2015 Pienellä journalistipalkinnolla. Palkittu juttu julkaistiin vuonna 1994.

Toimittaja, SDP:n kansanedustajaehdokas Timo Harakka on palkittu vuoden 2015 Pienellä journalistipalkinnolla. Palkinto on Long Playn ja Hitaan journalismin yhdistyksen jakama tunnustus milloin tahansa julkaistusta hyvästä kotimaisesta jutusta.

Demokraatti.fi

Pienen journalistipalkinnon myöntäneen raadin mukaan Harakan EU-reportaasi Spagettivatikaani (Image 3/1994) ”avaa EU:n koneiston kiemuroita tavalla, joka on EU:ta käsittelevissä lehtijutuissa vieläkin harvinaista”.

Raadin mukaan Harakka kirjoittaa EU:sta ymmärrettävästi, näkemyksellisesti ja viihdyttävästi.

– Spagettivatikaani on virkistävän ilkikurista ja kantaaottavaa journalismia. Nykyään tuskin yksikään lehti julkaisisi virkettä, jossa suositellaan vientiteollisuuden lobbarin työntämistä King Kongin peräpuikoksi. Harakka ei silti sorru viiden pennin euroskeptisyyteen, raati arvioi.

– Hän näkee Brysselin arkisten absurditeettien taakse ja asettuu itsekin lopulta unionin kannattajaksi. Harakan EU-analyysi on yhä yllättävän ajankohtainen. Lukemisen arvoinen se olisi joka tapauksessa, koska parhaiden reportaasien tapaan teksti on täysin ajatonta, raati kiittää.

Pieni journalistipalkinto -voittaja sai perinteisesti palkinnoksi oman juttunsa lp-levyllä, näyttelijä Ville Tiihosen lausumana. Palkinto jaettiin Pieni journalistipalkinto -gaalassa Sanomatalon Painobaarissa.

Tämän vuoden muut ehdokkaat olivat Tuija Pallaste ja Oskari Onninen. Gaalassa jaettiin ensimmäistä kertaa myös Pieni kunniamaininta. Sen sai Ilta-Sanomien toimittaja Tuomas Manninen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE