Politiikka

Timo Harakka vaatii uusia eduskuntavaaleja – ”Sipilän uhkapelin seurauksena Suomeen syntyy rasistinen räyhäpuolue”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Kansanedustaja Timo Harakka (sd.) toteaa Facebook-kirjoituksessaan, ettei Suomella ole varaa halvaantuneeseen hallitukseen.

– Siksi tarvitaan uudet vaalit, hän esittää.

Harakka kirjoittaa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) pelanneen poliittista uhkapeliä nimittäessään perussuomalaisten silloisen puheenjohtajan Timo Soinin hallituksensa ulkoministeriksi.

– Soini päästettiin kuuluisalle hillotolpalleen. Ja luotettiin siihen, että hän pitää ainutlaatuisella auktoriteetillaan muukalaisvastaisimmat voimat syrjässä, Harakka kirjoittaa.

– Mutta tämä strategia oli luonteeltaan Ribbentrop-sopimus – pelkästään yhteen henkilöön tukeutuva ratkaisu. Jo välähdykset Soinin ailahtelevasta terveydestä lienevät aiheuttaneet paniikkikohtauksia niin Apollonkadulla kuin Kansakoulukujalla.

Ribbentrop-sopimuksella Harakka viittaa presidentti Risto Rytin kesällä 1944 omissa nimissä tekemään sitoumukseen, jonka mukaan Suomi jatkaa sotaa Saksan rinnalla loppuun saakka.

Suomi katsoi sopimuksen rauenneen samalla, kun presidentti erosi tehtävästään elokuussa 1944. Neuvostoliiton kanssa sovittiin rauha seuraavassa kuussa.

Kun pelaa uhkapeliä, riskit joskus myös toteutuvat.

Harakka kysyykin nyt miksi Soinin annettiin luopua perussuomalaisten puheenjohtajuudesta ja miten kauan ajateltiin voitavan perustaa hallitusrakennelma yhden persoonan voiman varaan.

Harakka korostaa, että Sipilän uhkapelin seurauksena Suomeen syntyy kansallismielinen, rasistinen räyhäpuolue.

– Vakava uhka poliittiselle vakaudelle, kansalaisten vapaudelle, jopa turvallisuudelle.

– Tästä voimme toki kiittää Juha Sipilää. Aivan kuten brittikollegat David Cameron ja Theresa May, hän on saanut huomata, että kun pelaa uhkapeliä, riskit joskus myös toteutuvat.

Harakka lopettaa kirjoituksensa toteamalla, että jälleen kerran yksi maailman vakaimmista valtioista on joutunut sekasortoon aivan omaa ansiotaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat