Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

D-analyysit

Timo on hetero eli mies, ei kasvis-homo-fillari

Lehtikuva
Toimituksen kommentit

Simo Alastalo

Kirjoittaja on Demokraatin politiikan toimittaja.

Suomen ulkoministeri Timo Soini (sin.) on rajannut olemuksensa äärtä ja laitaa ilmaisulla kasvis-homo-fillari.

Simo Alastalo

Demokraatti

Soinin mukaan hänen Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistu identiteettipoliittinen itseilmaisunsa on vinoilua suvaitsematonta höttöä kohtaan, jonka esimerkiksi hän nostaa tiedostavien ihmisten käyttämän miesoletettu-sanan.

Jumala ei Timon mielestä tehnyt oletuksia luodessaan kaksi sukupuolta, joiden erot peitettiin ensin viikunanlehdillä ja myöhemmin, langenneen Timon tapauksessa, Haloselta ostetuilla pukuhousuilla.

Totta on Iivisniemi, paistettu liha, sukusolujen pyhyys ja englantilainen välisarjan häirikköjoukkue Millwall.

Timo ei ole miesoletettu, koska ei ole mahdollista, että Timon sukupuoli voitaisiin sekoittaa johonkin muuhun. Timoa loukkaa, jos hänen sukupuolensa pitää olettaa, kun se on Halosen puvusta huolimatta kaikkien nähtävillä.

Timo on hetero eli mies, ei kasvis-homo-fillari. Mies ja hetero tarkoittavat Timon sanakirjassa samaa asiaa. Myös nainen tarkoittaa heteroa, kunhan hänen nimensä ei ole Timo.

Fillari on ajoneuvojen homo, vähän samalla tavoin kuin kasvikset ovat ruokamaailman homoja.

Hetero eli mies on Timo, joka ajaa autolla, jossa on fossiilisista luonnonvaroista tehdyillä jalosteilla toimiva polttomoottori. Itseään mies ravitsee kuolleiden eläinten jäännöksillä.

Mies eli Timo, tykkää itse tehdä omat johtopäätöksensä. Ilmastonmuutos liittyy kasviksiin ja pyöräilyyn ja on homojen keksintöä. Koska napajäät eivät sula Timon lihalautasella, ei hän huolestu jääkarhujen ahdingosta, Etelä-Euroopan kuivuudesta tai sään ääri-ilmiöistä. Niitä ei ole olemassa. Mies ei tee niistä johtopäätöksiä.

Totta on Iivisniemi, paistettu liha, sukusolujen pyhyys ja englantilainen välisarjan häirikköjoukkue Millwall.

Aitoa todellisuutta edustavat myös ABC:n tuulikaappi, Vermon hillotolppa ja perussuomalaiset, joka perustettiin lauteilla, varastettiin Timolta, kuoli ja haudattiin.

Timo jäi yksin, mikä sekin liittyy lihaan, jytkyyn ja siihen, että Timo-nimisen miehen on pakko tölviä, olla isosti tiellä ja muiden edessä. Mieluiten autolla.

– Tällaisena avarakatseisena konservatiivina tykkään tökkiä tekopyhiä tosikoita, jotka rääkäisee itselleen tärkeistä avainsanoista, Timo sanoo Iltalehdessä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE