Politiikka

Timo Soini jakaisi potkuja — ”Menee leipä tätä menoa”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mielestä gallupien tekijöille tulisi antaa potkut niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Soini ilmaisee blogissaan tyytymättömyytensä, ettei näin kuitenkaan käy.

— Gallupeja käytetään härskisti hyväksi. Milloin mikäkin gallup osoittaa, että kansa ( muka) on jotakin mieltä ja sitten tätä kyselyä esitetään toteana tunnin välein etenkin Yleisradiossa. Viimeksi puoluekantansa muistaakseni ilmoitti 58,8% kyselyyn otetuista.

Silti Soini sanoo, että gallupin tekijöiltä ”menee leipä tätä menoa”.

— Paitsi jos he saavat median toistamaan niin sanottuja tutkimustuloksiaan. Tunnista toiseen radioissa ja televisiossa, kolumneissa, pääkirjoituksissa, toimitetuissa jutuissa. Ja vielä ilmaiseksi.

Soinin mukaan Donald Trump ja perussuomalaiset eivät liity toisiinsa.

— Ulkoministerinä en ota mitään ennakkokantoja. Otan tosiasiat faktoina. USA on Suomelle ja Euroopalle tärkeä ja toimin sen mukaan. Olen käynyt USA: ssa viimeisinä vuosina muutaman kerran vuodessa. Tavannut kaikenlaisilla mielipiteillä varustettuja ihmisiä. En ole punavihreä kuplapoliitikko.

— Trump löi gallupit, koska hän haastoi ne. Trump sanoi suoraan, että ne valehtelevat ja niinhän ne tekivät.

Soinin mielestä Trumpin kampanja oli hyvä.

— En ole välttämättä sisällöstä samaa mieltä. Osasta varmaan olenkin. Pitää vetää kovaa. Saada ihmiset liikkeelle. Kannattaminen ei riitä, äänestäminen riittää. Venäjällä sanotaan elävät päättävät, USA: ssa äänestäjät päättivät.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat