Politiikka

Timo Soinin historiallinen hehkutus sai kansanedustajan kilahtamaan: ”Timo Soini! Hävettääkö yhtään?”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Maanantaina allekirjoitettu uusi puolustusyhteistyö on ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mielestä parasta mitä EU:sta voidaan saada.

Soini allekirjoitti Brysselissä Suomen ilmoittautumisen pysyvään rakenteelliseen puolustusyhteistyöhön. Uuteen yhteistyöhön ilmoittautui ensivaiheessa mukaan 23 valtiota. Vain Britannia, Tanska, Irlanti ja Malta jäivät ulkopuolelle, kuten myös Portugali, jossa maan sisäinen päätöksentekoprosessi on vielä kesken.

Soini ei säästellyt sanojaan tavatessaan seremonian jälkeen toimittajia. Yhteistyön eteneminen on hänestä historiallista.

Suomi sai tänään allekirjoitettuun asiakirjaan läpi muistutuksen siitä, että EU-maat ovat sitoutuneet auttamaan toisiaan hädän hetkellä. Soinin mielestä kirjaus on osoitus siitä, ettei moitteille hallituksen passiivisesta EU-politiikasta ole perusteita.

– Tässä terveisiä oppositiolle, pääkirjoittajille ja muille arvostelijoille. Arvostelu hallituksen EU-politiikan passiivisuutta kohtaan on täysin vailla perusteita.

Kaikki eivät jaa Soinin ylistystä.

”Timo Soini! Hävettääkö yhtään? Liittovaltiomies pahimmillaan. Muistele vähän menneitä”, tylyttää vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi Twitterissä.

Mustajärvi on pannut parahduksensa saatteeksi hashtagit #sininensurma #soininunelma #EU:nmaksumies ja  #puolustusrahasto.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat