Politiikka

Timo Soinin mukaan gallupien tekijät rynnistivät vanhojen puolueiden apuun: ”Kuin tilauksesta”

Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP

Ulkoministeri Timo Soini kommentoi uusimpia puoluemittauksia kirjoituksessaan verkkosivuillaan. Sininen kansanedustaja sanoo, että ”vanhojen puolueiden presidenttiehdokkaat tekivät kaikkien aikojen pohjatuloksen”.

”Heti tuoreeltaan puheenjohtajat julistivat, että näistä ei pidä tehdä johtopäätöksiä. Pohjanoteeraus ei merkitse pohjanoteerausta.”

”Apuun rynnistivät” Soinin mukaan gallupien tekijät.

”Sopivasti pari päivää vaalien jälkeen todistettiin, että vaalituloksella ei ollut merkitystä puolueiden kannatukseen. Kuin tilauksesta. Yle varmaan todistaa samaa jos ei huomenna, niin sitten jo perjantaina.”

Kokoomus pysyi Suomen suosituimpana puolueena, selvisi tänään Helsingin Sanomien julkaisemasta mielipidemittauksesta. Kokoomuksen kannatus on tutkimuksen mukaan 21,9 prosenttiyksikköä. Puolueen kannatus laski hieman joulukuun mittauksesta.

Myös SDP säilytti asemansa verrattuna edelliseen tutkimukseen. Sosialidemokraattien kannatus pysyy 19 prosenttiyksikössä, joka oikeuttaa mittauksessa toiseen tilaan. Keskusta puolestaan lisäsi hieman kannatustaan ja nousi vihreiden ohi kolmanneksi suosituimmaksi puolueeksi. Keskustan kannatus oli HS:n mittauksessa 15,6 prosenttiyksikköä vihreiden kannatuksen ollessa 15,5 prosenttiyksikköä.

Myöskään ennen joulua perustetun sinisen puolueen kannatuksessa ei ole tapahtunut suurta muutosta, puolue on pahnan pohjimmainen RKP:n ja kristillisdemokraattien jälkeen 1,5 prosenttiyksikön kannatuksessa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat