Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

TM kertoi syyskuussa raportista, jonka mukaan ihmiskuntaa uhkaa hengitysteitse leviävä tartuntatauti, joka voi tappaa 80 miljoonaa ihmistä

Istock

Tekniikan maailma kertoi syyskuussa 2019, että planeettaamme uhkaa nopeasti leviävä ja tappava hengitysteiden kautta leviävä pandemia. Asiasta varoitti Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) tuolloin vasta valmistuneessa raportissaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Raportin mukaan jopa 80 miljoonaa ihmistä alueellisesti tai maailmanlaajuisesti voi kuolla, eikä ihmiskunta ole yhtään valmistautunut siihen. Globaalissa mittakaavassa varautuneisuus on raportin mukaan ”erittäin puutteellista”.

TM kertoi syyskuussa jutussaan, että GPMB on Maailman terveysjärjestön ja Maailmanpankin elin, jonka tarkoitus on tuottaa ajantasaista tietoa kyvystämme vastata uusiin terveysuhkiin.

Raportin mukaan ”tuhoisan epidemian tai pandemian uhka on hyvin todellinen, eivätkä niiden tuhot rajoitu ihmishenkiin vaan murtavat talouksia ja synnyttävät sosiaalista kaaosta.”

”Tämän mittakaavan globaali pandemia olisi katastrofaalinen, ja se synnyttäisi laajamittaista hävitystä, epävakautta ja turvattomuutta. Maailma ei ole valmis”, TM kääntää raporttia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE