Politiikka

”Todella julmaa ja kylmää” – Rinteen viesti työttömille: ”SDP tulee muuttamaan aktiivimallin”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvostelee Juha Sipilän (kesk.) hallitusta niin sanotusta työttömien aktiivimallista. Hän vaatii hallitusta lopettamaan työttömien rankaisemisen.

– Työttömien kurittamisen on loputtava. On käsittämätöntä, että hallitus rankaisee työttömyydestä työttömiä, joilla on jo valmiiksi vaikeaa. Tällainen politiikka on todella julmaa ja kylmää. Työttömät eivät ole syyllisiä vaan tilanteen uhreja.

Rinne ihmettelee, että Sipilän hallitus vain jatkaa eriarvoistavaa politiikkaansa.

– Tähän tarvitaan muutos.

Tiedän, että vuosi lisää tällaista politiikkaa on pitkä aika.

Hänen mukaansa SDP tulee muuttamaan epäinhimillisen ja epäreilun mallin.

– Hallituspuolueet runnoivat työttömiä kurittavan lain läpi varoituksista huolimatta. Me emme hyväksy sitä, että työttömiä rangaistaan siitä, että työtä ei yksinkertaisesti ole. Siksi SDP tulee muuttamaan aktiivimallin, Rinne lupaa.

Hän muistuttaa, että Sipilän hallituksen surullista taivalta on jäljellä reilu vuosi, ellei hallitus kaadu omiin riitoihinsa.

– Tiedän, että pieni- ja keskituloisille palkansaajille ja työttömille vuosi lisää tällaista politiikkaa on pitkä aika, mutta parannusta on tulossa. SDP pitää siitä huolen, Rinne vakuuttaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 1/20
ÄÄRIPÄÄT - Miksi vastakkainasettelu kiinnostaa?
KANSA JA KAPITALISMI - Joillakin on varaa sijoittaa
MISSÄ OLET NYT - Ari Korhonen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Jussi Halla-ahon mukaan ilmasto lämpenee ja se liittyy ihmisen toimintaan – viiden lapsen isä julisti Helsingissä sanomaa, mutta flirtti olikin tutun ivallinen
23.1.2020

Luetuimmat


Uusimmat