Kotimaa

Toimittajat kirjoittavat paljon aktiivimallista – näin heidän oma ammattijärjestönsä suhtautuu malliin ja mielenilmaukseen?

Media pullistelee tällä hetkellä aktiivimallia koskevia uutisia. Myös toimittajien oma ammattijärjestö Suomen Journalistiliitto on ottanut aktiivimalliin kantaa. Se pitää työttömyysturvan aktiivimallia keskeneräisenä.

Sen mukaan julkisessa keskustelussa esillä olleiden valuvikojen korjaamisen lisäksi sosiaali- ja terveysministeriön on tarkennettava malliin liittyviä ohjeita luoville aloille.

Journalistiliiton mielestä aktiivimallin tarkoittamaksi työllistymistä edistäväksi palveluksi pitäisi voida joustavasti laskea muidenkin kuin työvoimaviranomaisten järjestämiä palveluita.

Journalistiliitto huomauttaa myös, että hallituksen talous- ja työllistämistoimiin liittyvät velvoitteet ovat kohdistuneet lähes yksinomaan työntekijöihin. Työnantajat ovat sen sijaan saaneet esimerkiksi veroihin ja erilaisiin sosiaaliturvamaksuihin liittyviä helpotuksia. Journalistiliiton mielestä työnantajalta pitäisi edellyttää aktiivisia työllistämistoimenpiteitä.

SAK järjestää aktiivimallia vastustavan mielenilmauksen Helsingissä perjantaina 2. helmikuuta. Journalistiliitto ei osallistu siihen. Lehdistön ja kustannustoimittajien työehtosopimusten mukaan työtaistelut on kielletty. Mielenilmaukseen osallistuminen työajalla lasketaan työtaisteluksi. Journalistiliiton mukaan tärkeää, että tiedotusvälineet raportoivat yhteiskunnallisista asioista myös poikkeustilanteissa.

Myös Yleisradion ohjelmatyöntekijät YOT suosittelee, että Ylen työntekijät tukisivat mielenilmausta tekemällään työllä, joka mahdollistaa esteettömän tiedonkulun.

Journalistiliiton mukaan omalla ajallaan mielenilmaukseen voi osallistua kuka tahansa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat