Uutiset

”Toivon luomisen pitäisi olla kaikkien tavoite” – Pirkanmaan demareiden piirikokous katsoi tulevaan

Anna-Liisa Blomberg
Pentti Herranen, Pasi Sieranoja ja Kaisa Läärä juttusilla Pirkanmaan piirikokouksessa.
Anna-Liisa Blomberg
Pentti Herranen, Pasi Sieranoja ja Kaisa Läärä juttusilla Pirkanmaan piirikokouksessa.
Anna-Liisa Blomberg
Pentti Herranen, Pasi Sieranoja ja Kaisa Läärä juttusilla Pirkanmaan piirikokouksessa.

Tampereen työväentalossa puhuttivat niin alueelliset, valtakunnalliset kuin kansainvälisetkin asiat, kun pirkanmaalaiset sosialidemokraatit kokoontuivat piirikokoukseensa. Keskustelua alusti europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari, joka muun muassa antoi kolme tähän aikaan hyvin istuvaa ohjetta kuulijoilleen: puhu totta, etsi ratkaisuja ja herätä toivoa.

Tampereen Hervannan sosialidemokraattisen yhdistyksen puheenjohtaja Miaestelle Lotta kiittää Jaakonsaarta siitä, että tämä nosti esiin toivon luomisen tärkeyden.

– Elämme tällä hetkellä niin pimeässä, että toivon luomisen pitäisi olla kaikkien ihmisten tavoite ja velvollisuus, Lotta sanoo.

Lotan mukaan toivon luominen on myös siksi tärkeää, että ihmiset jaksaisivat tehdä politiikkaa ja osallistua. Lotan mukaan olennaista on myös pohtia kysymystä, jonka Jussi-Pekka Ahonen Ylöjärveltä nosti esiin puheenvuorossaan.

– Hän kysyi, mikä meissä on, ettemme me sosialidemokraatit ole kiinnostavia. Sitä on mietittävä, jos haluamme, että ihmiset ovat kiinnostuneita politiikasta, hän sanoo.

Miaestelle Lotta pitää toivon viestiä tärkeänä näinä pimeinä aikoina.

Miaestelle Lotta pitää toivon viestiä tärkeänä näinä pimeinä aikoina.

Sote-soppa ja yksityistämisen uhat

SDP:n kansanedustajat Pia Viitanen ja Ilmari Nurminen puivat ajankohtaista politiikkaa puheenvuoroissaan. He avasivat kuulijoille muun muassa SDP:n vaihtoehtobudjettia ja sote-kuvioiden sudenkuoppia. Pasi Sieranoja Kangasalta kiinnitti huomiota Nurmisen painokkaaseen puheeseen.

– Siitä jäi päällimmäisenä mieleen, miten Ilmarille on mennyt perille viesti ihmisten ja perheiden ahdingosta, Sieranoja kiittää.

Piirikokousväkeä puhuttanut sote-soppa huolettaa Sieranojaakin. Erityisesti hän kantaa huolta yksityistämisbuumista, joka on näkynyt Kangasallakin.

– Yksityisten yritysten seuranta erityisesti huolettaa, että mitä sitten tapahtuu, kun se ei onnistukaan. Miten todistetaan, että yritys ei onnistu esimerkiksi päivähoidossa tai vanhusten hoidossa? Minulla ei riitä uskoa, että seuranta toteutuu hyvin, kun se ei toteudu tällä hetkelläkään, Sieranoja pohtii.

Kohti kuntavaaleja

Piirikokouksen ruokatauolla nautittiin aterioinnista hyvillä mielin, sillä ruokailusta kerätty maksu ohjattiin Nenäpäivä-keräykseen. Kokoon saatiin yli 400 euroa.

Tauolla turistiin myös lähestyvistä kuntavaaleista. Tamperelaiset Pentti Herranen ja Kaisa Läärä kertoivat odottavansa kuntavaaleja hyvillä mielin.

– Meillä on tulossa varmasti hyvä lista ehdokkaita, innokkaita ja sitoutuneita tekijöitä. On sellainen olo, että kaikki haluavat tehdä parhaansa ja kaikilla tavoite on kirkas ja selkeä – että SDP on vaalien jälkeen suurin puolue Tampereella, Läärä summasi kaksikon ajatukset.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat