Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

”Toivon rajoituksia yölliseen anniskeluun” – Kahden viime viikon aikana Suomessa on raportoitu 661 koronatartuntaa

Lehtikuva

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen tviittasi, että Suomessakaan ei olisi huono idea rajoittaa anniskelua samalla tavalla kuin Virossa. Viro on ilmoittanut kieltävänsä alkoholianniskelun ravintoloissa öisin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

”Toivon rajoituksia yölliseen anniskeluun”, Lehtonen muun muassa kirjoitti lauantaina.

Lehtosen mukaan Suomessa suuri osa koronatartunnoista on peräisin yöelämästä. Hänen mukaansa virus leviää yökerhoissa turvatoimien, kuten turvavälien ja maskien puutteen vuoksi. Lehtosen kannasta on kertonut muun muassa Yle.

Uusia rajoituksia ravintolatoimintaan on viime päivinä tehty muun muassa Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa sekä Tshekissä ja Tanskassa.

Suuria vaihteluita ilmaantuvuudessa eri paikkakunnilla

Suomessa raportoitiin lauantaina 64 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on kerrottu 306 tartunnasta enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 661 tartuntaa. Sitä edellisellä 14 päivän jaksolla raportoitiin 355 tartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Suomessa THL:n mukaan noussut 11 tartuntatapaukseen 100 000:ta ihmistä kohden viimeisten kahden viikon aikana. Edellisen kahden viikon seurantajakson aikana ilmaantuvuusluku 100 000:ta ihmistä kohden oli kuusi tartuntatapausta.

Ilmaantuvuudessa on maakuntien välillä suuria eroja. Suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Etelä-Savossa. Siellä se on 34,4 tartuntaa 100 000:ta ihmistä kohden.

Etelä-Karjalassa, Itä-Savossa ja Länsi-Pohjassa puolestaan ilmaantuvuusluku on pyöreä nolla.

Lahdessa kauppakeskus Karisman Halosen liikkeen työntekijällä on todettu koronatartunta, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi tiedotteessaan. Työntekijä on ollut töissä 14.–16. syyskuuta. Liikkeessä kyseisinä päivämäärinä olleita ihmisiä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE