Ulkomaat

Törkeä viittaus Utöyan joukkomurhaan oli liikaa – Norjan oikeusministeri eroaa

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Norjan oikeusministeri Sylvi Listhaug ilmoittaa eroavansa. Norjan parlamentin on ollut määrä äänestää edistyspuoluetta edustavan Listhaugin luottamuksesta tänään.

Etukäteen arvioitiin, että Listhaugin saama epäluottamuslause voisi johtaa pääministeri Erna Solbergin vähemmistöhallituksen eroon. Solberg edustaa konservatiivipuoluetta.

Listhaug ilmoitti eroavansa siksi, että hän ei voi sallia edistyspuolueen menettävän valtansa. Hän kertoi haluavansa, että puolue pysyy hallituksessa.

Eroava oikeusministeri myös ilmoitti, että hän teki eropäätöksen itse. Hänen mukaansa edistyspuolue oli valmis tukemaan häntä hallituspaikan menettämisen uhallakin.

Listhaug pyysi postaustaan anteeksi ja poisti sen.

Listhaug aiheutti skandaalin Facebook-postauksellaan. Hän kirjoitti, että oppositiossa oleva työväenpuolue asettaa terroristien oikeudet kansallisen turvallisuuden edelle.

Lausunto suututti norjalaiset, koska Anders Behring Breivikin joukkomurha Utöyan saarella kohdistui työväenpuolueen nuorisoleiriin.

Listhaug pyysi postaustaan anteeksi ja poisti sen.

Osa oppositiosta esitti anteeksipyynnöstä huolimatta oikeusministerille epäluottamuslausetta. Vaa’ankieliasemassa olevat kristillisdemokraatit eivät päättäneet etukäteen, miten he äänestäisivät luottamuslauseäänestyksessä.

Eroilmoituksensa jälkeen Listhaug sanoi tiistaina, että työväenpuolue on yrittänyt Facebook-kohun yhteydessä kaventaa hänen ilmaisunvapauttaan.

Juttua päivitetty klo 10.24.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat