Tradeka lähti tukemaan valokuvataidetta

Tradeka
Tradeka

Suomen valokuvataiteen museo on aloittanut yhteistyön Osuuskunta Tradekan kanssa kotimaisen valokuvataiteen tukemiseksi.  Juuri solmitulla yhteistyösopimuksen mukaan valokuvataiteen museo hankkii Tradekan rahoituksella kokoelmiinsa nuorten tai nousevien suomalaisten valokuvataiteilijoiden töitä. Hankitut valokuvat tulevat osaksi museoon perustettavaa Tradeka-kokoelmaa.

– Tradekalla on pitkä historia suomalaisen taiteen ja kulttuurin tukemisessa. Tradeka-kokoelmaan hankittavat valokuvat tuovat modernin lisän olemassa olevaan ja lähes sadan vuoden aikana kertyneeseen Tradekan taidekokoelmaan, Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro kertoo yhteistyön luonteesta.

Tradeka ja Suomen valokuvataiteen museo ovat sopineet kolmivuotisesta yhteistyöstä ja Tradeka on myöntänyt hankkeeseen 30 000 euron suuruisen määrärahan. Vastuu Tradekan kokoelman kerryttämisestä on museolla, joka myös vastaa kokoelmaan hankittujen teosten esille saattamisesta.

Valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka arvostaa suuresti Tradekan tahtoa tukea nousevaa valokuvataidetta. Kokoelmien kartuttaminen nuoren kuvaajapolven töillä on museolle tärkeä painopiste.

– Haluamme kertoa nuoren polven äänellä tästä ajasta ja taiteilijoiden mielenkiinnon kohteista,  museonjohtaja Heikka painottaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat