Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Tradenomit: Osaamisen kehittämisestä verovapaa henkilöstöetu

iStock

Osaamisen merkitys on laajalti tunnustettu Suomen menestystekijänä, mutta Tradenomien ammattiliiton mielestä työikäisten jatkuva oppiminen vaatii konkreettisia tekoja. Tradenomit esittää osaamisen kehittämistä verovapaaksi henkilöstöeduksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Verovapaat henkilöstöedut kattavat esimerkiksi liikunnan ja kulttuurin, mutta omaehtoista kouluttautumista ei tueta, vaikka siitä olisi merkittävää hyötyä yksilölle, työnantajalle ja yhteiskunnalle, sanoo Tradenomien valtuuston puheenjohtaja Jaana Carlenius.

– Osaamisen kehittäminen on välttämätöntä työntekijälle työmarkkina-arvon ylläpitämiseksi ja työnantajille se tuo kilpailuetua sekä auttaa paremmin varautumaan tulevaisuuden muutostilanteisiin.

 Tällä hetkellä työnantaja voi järjestää työntekijöilleen koulutusta verovapaasti silloin, kun koulutus tapahtuu työnantajan aloitteesta. Laki ei kuitenkaan huomioi lainkaan muita kuin työntekijän työhön välittömästi liittyviä koulutuksia, esimerkiksi yleissivistävää kouluttautumista ei tueta, Carlenius ihmettelee.

Tradenomit esittävät, että verovapaata koulutusetua saisi kukin työntekijä maksimissaan 1 500 euroon saakka vuodessa ja työntekijä saisi itse vapaasti valita tarvitsemansa koulutuksen tai valmennuksen.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE