Ulkomaat

Trump ehdottaa isoja leikkauksia köyhiä tukeviin ohjelmiin

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ehdottaa tuntuvia leikkauksia köyhien toimeentuloa tukeviin ohjelmiin, kuten ruokakuponkiohjelmaan ja valtion sairausvakuutusohjelma Medicareen.

Asiasta kertoo Washington Post.

Leikkaukset ovat osa Trumpin budjettiehdotusta ensi vuodelle. Presidentti oli luvannut ehdottaa leikkauksia, joiden tarkoitus on rahoittaa hänen kaavailemansa suuri infrastruktuuriuudistus.

Infrastruktuurin lisäksi Valkoinen talo haluaa käyttää rahaa muun muassa maanpuolustukseen ja muurin rakentamiseen Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle.

Presidentin budjettiehdotuksen merkitys on vähäinen, sillä budjetista päättää kongressi, joka pääsi jo viime viikolla yksimielisyyteen ensi vuoden rahankäytöstä. Trump on luvannut tukea valtapuolueen ja opposition viimeviikkoista kompromissia.

Budjettiehdotuksessa huomionarvoista on, että se ei pyri toteuttamaan Trumpin edustaman valtapuolueen republikaanien pitkäaikaista tavoitetta poistaa valtion budjetin alijäämä kymmenen vuoden kuluessa.

Jo aiemmin oli käytännössä selvää, että tavoitteesta oli luovuttu, sillä republikaanienemmistöisen kongressin joulukuussa hyväksymä verouudistus ja kongressin viimeviikkoinen budjettikompromissi tekevät kumpikin budjetista entistäkin alijäämäisemmän.

Budjettiesitys osoittaa tavoitteesta luopumisen kuitenkin yksiselitteisesti.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat