Ulkomaat

Trump esitteli Kim Jong-unille hämmentävän propagandavideon – ja löi ainakin toimittajat ällikällä: pitääkö tätäkin katsoa?

Lehtikuva
Lehtikuva

Presidentti Donald Trump näyttää uskovan, että pohjoiskorealaiseen tyyliin laadittu propaganda tepsii myös maan johtoon.

Trump esitteli Kim Jong-unille Singaporessa Valkoisen talon laatiman neliminuuttisen videon, jossa alleviivataan huipputapaamisessa Kimin käsillä olevaa historiallista mahdollisuutta muutokseen.

Muun muassa Valkoisen talon Facebook-tilillä julkistettu video on rakennettu elokuvatrailerin muotoon, jonka ääniraita julistaa pateettisesti:

– Destiny Pictures esittää mahdollisuuden tarinan. Kaksi miestä, kaksi johtajaa, yksi kohtalo.

Video alleviivaa sitä, että Kim voi valita paluun menneisyyteen tai suunnata rohkeasti uuteen tulevaisuuteen, jossa on luvassa kaikkea mahdollista hyvää: yltäkylläisyyttä, investointeja, lääketieteellisiä läpimurtoja.

– Puristaako hän rauhan kättä ja nauttii vauraudesta, jollaista ei ole koskaan nähnyt? Mahtava elämä vai eristäytyneisyys? Minkä polun hän valitsee?

Kuvissa vilahtavat onnelliset ihmiset, kauniit maisemat, pilvenpiirtäjät ja nopeat junat – ja tietysti joka välissä molempien johtajien kuvat.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka Kim suhtautui videoon. Trumpin lehdistötilaisuuteen Singaporessa osallistuneet toimittajat se kuitenkin löi ällikällä – moni ehti jo ihmetellä, miksi lehdistön pitää presidenttiä odottaessa katsoa pohjoiskorealaista propagandaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat