Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Trump kommentoi virkasyytekaavailuja: Täysin naurettavaa

LEHTIKUVA / AFP / TIMOTHY A. CLARY

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan virkasyytteen valmistelu häntä vastaan on täysin naurettavaa ja aiheuttaa valtavaa suuttumusta. Trump kommentoi asiaa Washingtonissa lähtiessään Alamoon Texasiin katsastamaan rajamuuria.

Demokraatti.fi/STT

Trump kutsui edustajainhuoneen virkasyyteäänestystä myös jatkoksi politiikan historian pahimmalle noitavainolle.

Trump esiintyi nyt julkisuudessa toimittajille ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hänen kannattajansa mellakoivat Washingtonin Capitol-kukkulalle viime viikolla. Trumpia uhkaa virkasyyte kannattajiensa yllyttämisestä kapinaan.

Trumpin mukaan hänen puheensa kannattajilleen viime viikolla ennen näiden marssia Capitol-kukkulalle oli täysin asiallinen eikä yllyttänyt väkivaltaan. Puheessaan Trump muun muassa kehotti kannattajiaan marssimaan kongressitalolle ja näyttää voimaa.

Prosessi Trumpin kampeamiseksi vallasta etenee

Edustajainhuone äänestää tänään siitä, esittääkö se varapresidentti Mike Pencelle virallisen vaatimuksen käynnistää Trumpin viraltapano perustuslain 25. lisäyksen nojalla. Demokraattienemmistöinen edustajainhuone hyväksynee vaatimuksen esittämisen, mutta Pence tuskin toimii, joten huomenna edustajainhuone äänestänee virkasyytteen nostamisesta Trumpia vastaan.

Myös syyteäänestyksen odotetaan olevan läpihuutojuttu, mutta Trumpin erottamisesta päättää senaatti, jonka on määrä kokoontua vasta viikon päästä, päivää ennen Trumpin virkakauden päättymistä. Tällöin se ei ehtisi päättää Trumpin kauden jatkosta ennen toimikauden loppumista.

Senaatin demokraattiryhmän johtaja Chuck Schumerin kerrotaan pohtineen mahdollisuutta kutsua senaatti koolle jo aiemmin hätätilan nojalla, jolloin Trumpin oikeudenkäynnille jäisi aikaa. Kaikki demokraatitkaan eivät ole tästä innostuneet, sillä heidän mukaansa se häiritsisi tulevan demokraattipresidentin Joe Bidenin toimikauden alkua.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE