Ulkomaat

Trump nimittää Venäjän-suurlähettilääksi Utahin osavaltion ex-kuvernöörin

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump nimittää Utahin entisen kuvernöörin Jon Huntsmanin (kuvassa) Yhdysvaltain Venäjän-suurlähettilääksi, kertoo Valkoinen talo. Huntsmanin valinta Yhdysvaltain Venäjän-suurlähettilääksi edellyttää vielä senaatin hyväksynnän.

Huntsman, 57, on toiminut aiemmin Yhdysvaltain suurlähettiläänä Singaporessa vuosina 1992–1993 ja Kiinassa vuosina 2009–2011. Huntsman oli republikaanipuolueen esivaaliehdokas vuoden 2012 presidentinvaaleissa, mutta jättäytyi pois kisasta varhaisessa vaiheessa.

Yhdysvaltojen Venäjän-suurlähettilään virallinen nimittäminen on venynyt kuukausilla, vaikka Valkoinen talo vahvisti jo maaliskuussa, että Huntsman nimitetään tehtävään. Taustalla on se, että Valkoinen talo odotti asialle Venäjän hyväksyntää, kertoo muun muassa Washington Post.

Venäjä hyväksyi Huntsmanin valinnan maanantaiyönä suunnilleen samaan aikaan, kun Yhdysvallat hyväksyi venäläisen poliitikon Anatoli Antonov suurlähettilääksi Washingtoniin, kertoo Washington Postin asiasta perillä oleva lähde.

Vastaanottavien maiden hallitusten pitää hyväksyä lähetettävät suurlähettiläät.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat