Ulkomaat

Trump: ”Olen FBI:n suuri fani”

Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo uutiskanava NBC:n haastattelussa kysyneensä liittovaltion poliisin FBI:n tällä viikolla erotetulta johtajalta James Comeylta, onko hän FBI:n tutkinnan alaisena Venäjä-tutkinnassa. Trumpin mukaan Comey oli vastannut, ettei Trump ole tutkinnan kohteena.

– Sanoin, että jos on mahdollista, saisinko tietää, olenko tutkinnan alaisena, Trump sanoi haastattelussa.

– Hän (Comey) sanoi, että en ole tutkinnan alaisena.
Presidentti kertoo keskustelleensa Comeyn kanssa asiasta kerran illallisella ja kaksi kertaa puhelimessa.

NBC:n mukaan on epätavallista, että FBI:n tutkinnan kohteena mahdollisesti oleva kysyy asiasta ja saa vastauksen kysymykseensä suoraan FBI:n johtajalta. NBC:n mukaan monet oikeusasiantuntijat pitävät Trumpin toimintaa sopimattomana.

Harvardin yliopiston lakitieteen professori Laurence Tribe sanoi puolestaan uutistoimisto AFP:lle, että jos Comey oikeasti vastasi Trumpin kysymykseen, se rikkoisi oikeusministeriön sääntöjä. Lisäksi vastaaminen olisi hänen mukaan todella epäeettistä ja epäammattimaista kyseisessä tilanteessa.

”FBI on ollut sekasorrossa.”

NBC:n haastattelussa Trump myös sanoo tukevansa täyttä tutkintaa Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin viime vuonna. Trump sanoo haluavansa, että tutkinta tehdään kunnolla.

Lisäksi Trump toisti väitteensä, jonka mukaan hän suunnitteli Comeyn erottamista jo ennen kuin sai varaoikeusministerin Rod Rosensteinin suosituksen asiasta.

– FBI on ollut sekasorrossa, Trump muun muassa sanoi.

Trumpia haastattelut uutisankkuri Lester Holt kysyi Trumpilta myös, oliko tämä vihainen Comeylle Venäjä-tutkinnan takia.

– Haluan vain jonkun, joka on pätevä. Olen FBI:n suuri fani, rakastan FBI:ta, Trump vastasi.

STT-AFP

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat