Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Trump sai porttikiellon Twitteriin ja Facebookiin – pitkäaikaisen neuvonantajan uusi työ voi tuoda helpotuksen ex-presidentin some-tuskaan

LEHTIKUVA / AFP Olivier Douliery

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin pitkäaikainen neuvonantaja Jason Miller siirtyy toimitusjohtajaksi teknologiastartupiin, jonka palveluita myös Trump saattaa jatkossa hyödyntää.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Millerin yritys kehittää sosiaalisen median alustaa, jonka käyttämistä myös Trumpin kerrotaan harkitsevan. Asiasta kertovat muun muassa yhdysvaltalaislehdet Politico ja Hill, jotka perustavat tietonsa asiaa läheisesti tunteviin lähteisiin.

Politicon lähteet painottavat, ettei ex-presidentin jatkossa käyttämästä alustasta ole kuitenkaan tehty mitään lopullista päätöstä. Trumpilta estettiin alkuvuodesta pääsy keskeisiin sosiaalisen median palveluihin.

Miller on yksi Trumpin pitkäaikaisimmista avustajista. Hän on ollut muun muassa korkeassa asemassa Trumpin vuosien 2016 ja 2020 presidentinvaalikampanjoissa.

Miehen uskotaan pysyvän osana Trumpin tiimiä, kertoo luottoavustajan suunnitelmia tunteva lähde Politicolle. Lähteen mukaan Miller ei kuitenkaan toimisi enää jatkossa täysipäiväisessä roolissa.

Trumpin presidenttikauden jälkeen Miller toimi ex-presidentin pääasiallisena edustajana antaen muun muassa kommentteja tiedotusvälineille. Hänen ei uskota enää jatkavan tässä roolissa. Ex-presidentin kerrotaankin alkaneen jo haastatella ehdokkaita Millerin korvaajaksi.

Blogi ehti olla verkkosivuilla vain kuukauden päivät.

Trump suljettiin sosiaalisen median ulkopuolelle loppiaisen tapahtumien jälkeen. Tuolloin Trumpin valheellisista, marraskuun presidentinvaaleihin liittyneistä vaalivilppiväitteistä intoutuneet tukijoukot hyökkäsivät Yhdysvaltain kongressitaloon.

Trumpilta on estetty pääsy Facebookiin ainakin vuoden 2023 tammikuulle asti. Presidenttikautensa aikana suosimaansa Twitteriin Trump on puolestaan saanut pysyvän porttikiellon.

Trumpilla on ollut tänä keväänä käytössään muun muassa blogi, jonka hän kuitenkin lakkautti kesäkuun alussa. Blogi ehti olla ex-presidentin verkkosivuilla vain kuukauden päivät.

Trump kuvaili Donald J. Trumpin kirjoituspöydältä -blogiaan aiemmin ”vapauden majakaksi valheiden ja hiljaisuuden keskellä”.

Miller kertoi blogin lakkauttamisuutisten yhteydessä, että blogin oli tarkoituskin olla vain väliaikainen viestintäväline siihen saakka, kun presidentti palaa johonkin sosiaaliseen mediaan. Hän ei kuitenkaan osannut sanoa, koska tämä tapahtuu.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE