Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Trumpille viime metreillä karmeat kannatusluvut – yli puolet haluaa viralta ennen keskiviikkoa

LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mandel Ngan

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kannatus vajoaa edelleen hänen presidenttikautensa viimeisinä päivinä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uutiskanava CNN:n teettämän mielipidemittauksen mukaan vain 34 prosenttia amerikkalaisista kannattaa enää Trumpia. Luku on huonoin CNN:n Trumpille mittauttama.

Vastaajista pitkälti yli puolet, 54 prosenttia, oli sitä mieltä, että Trump olisi saatava viralta ennen keskiviikkoa, jolloin hänen kautensa päättyy.

Vastakkainasettelun aika ei tässä ollut todellakaan ohi, sillä lähes kaikki demokraatit, 94 prosenttia, olivat tätä mieltä. Republikaaneista vain kymmenen prosenttia oli viraltapanon kannalla.

Yli kolmannes (34 %) kyselyyn vastanneista piti myös loppiaisen hyökkäystä vakavana kriisinä Yhdysvaltain demokratialle.

Biden allekirjoittaa kymmenkunta asetusta virkavalansa jälkeen.

Keskiviikkona kautensa aloittava presidentti Joe Biden aikoo allekirjoittaa useita asetuksia jo virkaanastujaispäivänään. Asiasta kertoi hänen tuleva kansliapäällikkönsä Ron Klain.

Biden allekirjoittaa kymmenkunta asetusta virkavalansa jälkeen. Asetuksilla pyritään vaikuttamaan koronaviruspandemiaan, Yhdysvaltain heikkoon talouteen, ilmastonmuutokseen ja rodulliseen epäoikeudenmukaisuuteen.

Klainin mukaan Biden ryhtyy toimiin näiden neljän kriisin ratkaisemiseksi kautensa ensimmäisen kymmenen päivän aikana.

Aiemmin kerrotun mukaisesti Biden allekirjoittaa virkaanastujaispäivänään muun muassa asetuksen, jolla Yhdysvallat liittyy takaisin Pariisin ilmastosopimukseen.

Tuleva presidentti kumoaa myös väistyvän presidentin Donald Trumpin määräämän maahantulokiellon tietyistä muslimimaista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
4.3.2021
Vaalijohtaja: Tiedot vaalivirkailijoiden saamisesta rohkaisevia – terveysasioiden ohella puolueet ja ehdokkaat joutuvat pohtimaan myös taloutta
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE