Ulkomaat

Trumpin entinen tiedottaja Emmy-gaalan yllätysvieras

Lehtikuva-AFP
Valkoisen talon entinen viestintäjohtaja Sean Spicer osallistui gaalan.
Lehtikuva-AFP
Valkoisen talon entinen viestintäjohtaja Sean Spicer osallistui gaalan.
Lehtikuva-AFP
Valkoisen talon entinen viestintäjohtaja Sean Spicer osallistui gaalan.

Yhdysvalloissa useat tv-viihteen parhaimmistolle jaetut Emmy-pystit menivät tänä vuonna poliittisia aiheita ruotiville sarjoille. Palkintoja napsivat muun muassa Yhdysvaltain politiikalle irvaileva Saturday Night Live -ohjelma sekä Rouva varapresidentti -komediasarja.

Saturday Night Live toi Emmyn muun muassa näyttelijä Alec Baldwinille, joka sai palkinnon parhaasta miessivuosasta komediasarjassa. Hän on näytellyt Yhdysvaltain politiikalle irvailevassa Saturday Night Live -ohjemassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia.

– Uskon, että minun pitäisi sanoa, että vihdoin ja viimein herra presidentti, tässä on Emmy-palkintonne, Baldwin sanoi lavalla viitaten Trumpin valituksiin siitä, ettei hän ikinä saanut palkintoa Diili-sarjastaan.

Alec Baldwin on näytellyt Yhdysvaltain politiikalle irvailevassa Saturday Night Live -ohjemassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia. (Kuva: Lehtikuva/AFP)

Parhaan komediasarjan Emmy-palkinnon voitti puolestaan Rouva varapresidentti -sarja. Lisäksi sarjassa pääroolia näyttelevä Julia Louis-Dreyfus palkittiin parhaasta naispääosasta komediasarjassa. Hän rikkoi ennätyksen voittamalla palkinnon samasta roolista nyt kuudetta kertaa.

The Handmaid’s Tale vei muun muassa parhaan draamasarjan Emmyn.

Politiikkaan keskittyvien sarjojen tekijöiden lisäksi Emmy-gaala oli yhtä juhlaa The Handmaid’s Talen tekijöille. Orjattarista kertova sarja voitti muun muassa parhaan draamasarjan Emmyn. Lisäksi esimerkiksi sarjan tähti Elisabeth Moss palkittiin parhaasta naispääosasta draamasarjassa. Myös muun muassa sarjan käsikirjoittaja Bruce Miller palkittiin.

Emmy-palkinnon parhaasta miespääosasta draamasarjassa vei Sterling K. Brown. Komedian puolella parhaan miespäänäyttelijän palkinnon vei taas Donald Glover roolistaan Atlanta-sarjassa.

Sean Spicer esiintyi alkujuonnossa.

Politiikka näkyi myös Emmy-gaalan juonnoissa. Gaalassa koettiin yllätysvierailu, kun Valkoisen talon entinen viestintäjohtaja Sean Spicer osallistui gaalan juontajan Stephen Colbertin aloitusmonologiin. Spicer ilmaantui lavalle sen jälkeen, kun Colbert oli kysynyt, kuinka moni ihminen seurasi gaalaa.

– Tämä tulee olemaan suurin Emmy-yleisö. Sekä paikan päällä että ympäri maailmaa, Spicer sanoi lavalla.

Vitsillä viitattiin presidentti Trumpin virkaanastujaisten yleisömäärästä nousseeseen mediakohuun.

Spicer syytti vielä viestintäjohtajana ollessaan mediaa virkaanastujaisiin saapuneen yleisömäärän aliarvioinnista. Hän sätti mediaa ”häpeälliseksi”, vaikka ilmakuvat entisen presidentin Barack Obaman virkaanastujaisyleisöstä osoittivat, että väkeä oli paljon enemmän kuin Trumpin vastaavassa tilaisuudessa.

Los Angelesissa järjestettävä Emmy-gaala on jo 69. laatuaan.

(STT-AFP )

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat