Ulkomaat

Trumpin ja Valkoisen talon kosto: ikäviä kysyneeltä toimittajalta vietiin kulkulupa – miestä syytetään myös kajoamisesta nuoreen naiseen

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Valkoinen talo on poistanut CNN:n toimittajalta kulkuluvan Valkoiseen taloon sen jälkeen, kun toimittaja ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ajautuivat sanasotaan tiedotustilaisuudessa.

CNN:n toimittaja Jim Acosta esitti Trumpille kysymyksiä siirtolaiskaravaanista eikä hän suostunut antamaan pois mikrofonia pyynnöistä huolimatta.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders kirjoittaa Twitterissä, että Trump uskoo vapaaseen mediaan ja toivottaa tervetulleeksi hänelle ja hänen hallinnolleen esitetyt vaikeat kysymykset. Sandersin mukaan Valkoinen talo ei kuitenkaan koskaan hyväksy sitä, että toimittaja kajoaa nuoreen naiseen, joka vain yrittää tehdä työtään.

Acosta kirjoittaa Twitterissä, että Sandersin väite on valetta.

Valkoisessa talossa kuvatuista videoista lisäksi ilmenee, ettei CNN:n toimittaja koskenut harjoittelijaa, joka yritti ottaa häneltä mikrofonin pois.

CNN:n kirjoittaa tiedotteessa, että Acostan pressipassin poistaminen oli Valkoisen talon kosto Acostan haastavien kysymysten takia. CNN:n mukaan Sanders on valehdellut selityksissään.

Uutiskanava kirjoittaa, että Sanders esitti vilpillisiä syytöksiä ja viittasi tapahtumiin, joita ei koskaan tapahtunut.

– Tämä ennennäkemätön päätös uhkaa demokratiaamme, ja maamme ansaitsee parempaa. Jim Acostalla on täysi tukemme, tiedotteessa sanotaan.

Valkoisen talon toimittajien yhdistyksen puheenjohtaja Olivier Knox vaatii tiedotteessa Valkoista taloa vetäytymään päätöksestään.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat