Politiikka

Trumpin valinta laukaisi aseteollisuuden rakettimaiseen pörssinousuun – kansanedustaja: ”Markkinat eivät valehtele”

Mikko Kärnä on keskustan kansanedustaja Lapin vaalipiiristä.
Mikko Kärnä on keskustan kansanedustaja Lapin vaalipiiristä.
Mikko Kärnä on keskustan kansanedustaja Lapin vaalipiiristä.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä käsittelee Donald Trumpin vaalivoiton vaikutuksia uusimmassa blogissaan verkkojulkaisu Uudessa Suomessa.

Markkinat eivät valehtele tai ole väärässä, Kärnä tietää.

– Kun Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi varmistui, reagoivat osakemarkkinat notkahduksella. Tämä notkahdus on kuitenkin jo suurelta osaltaan korjaantunut pörsseissä. Se taas kertoo, että Trumpin uskotaan pakittavan hurjimmista vaalipuheistaan.

– Yksi teollisuudenala ampaisi kuitenkin Trumpin valinnan varmistuttua rakettimaiseen nousuun: nimittäin aseteollisuus. Locheed Martinilla, Boeingilla, Raytheonilla, United Technologiesilla, Northrop Grummanilla, General Dynamicsilla ja BAElla hierotaan varmasti käsiä tyytyväisinä yhteen. On mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkään tämä nousu jatkuu, kansanedustaja Kärnä kirjoittaa.

Yksi teollisuudenala ampaisi kuitenkin Trumpin valinnan varmistuttua rakettimaiseen nousuun: nimittäin aseteollisuus.

Huolestuttavaa tässä Kärnän mukaan on kuitenkin se, että analyytikot ja sijoittajat uskovat näihin yhtiöihin, koska niiden tuotteille arvellaan olevan pian kovasti kysyntää.

Suomenkin on nyt Kärnän mielestä välttämätöntä tehdä laaja analyysi Trumpin valinnan mahdollisuuksista ja uhista.

– Yhdysvallat on meille keskeinen kumppani ja yhteistyön on sujuttava jatkossakin. On kuitenkin perusteltua kysyä, missä esimerkiksi Raytheonin ohjuksia arvellaan tulevaisuudessa tarvittavan?

– Vai onko arvioitu, että Naton vaikutus Euroopassa vähenee, jonka myötä valtiot ovat pakotettuja investoimaan omiin puolustusjärjestelmiinsä entistä enemmän? hän kysyy puheenvuorossaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat