Ulkomaat

Trumpin ympärillä tapahtuu nyt todella outoja – taas uusi paljastus lehdessä

Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin vaalikampanjaväen Venäjä-kytköksiä tutkivat syyttäjät sanovat, että Trumpin entisellä kampanjapäälliköllä Paul Manafortilla on yhteistyökumppani, jolla on arvioitu olevan siteitä Venäjän tiedustelupalveluun. Asiasta kertoo Washington Post.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Venäjä-syyttäjät ovat puhuneet julkisuudessa yhteydestä jonkun Trumpin kampanjassa vaikutusvaltaisessa asemassa olleen henkilön ja Venäjän tiedustelupalvelun välillä.

Syyttäjien mukaan Manafort teki viimeksi viime viikolla yhdessä töitä pitkäaikaisen venäläiskollegansa kanssa, joka asuu Venäjällä ja jolla on arvioitu olevan siteitä Venäjän tiedustelupalveluun. Syyttäjät eivät maininneet Manafortin venäläiskollegan nimeä, mutta Washington Post arvelee, että kyseessä saattaa olla Manafortin pitkäaikainen työntekijä Konstantin Kilimnik. Kilimnik on kiistänyt, että hänellä olisi yhteyksiä Venäjän tiedustelupalveluun.

Manafortin edustaja kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Venäjä-erikoistutkijat ovat nostaneet Manafortia vastaan syytteitä muun muassa rahanpesusta, ja häntä vastaan on parhaillaan meneillään oikeusjuttu.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat