Turva – Hymy

Tukholman lähistöllä räjähdyksessä vammoja saanut mies kuoli – Aftonbladet: käsikranaatti

Kuva: AFP PHOTO / TT News Agency / Henrik MONTGOMERY /
Poliisin eristämä räjähdyspaikka.

Tukholman lähistöllä metroaseman ulkopuolella räjähdyksessä vammoja saanut mies on kuollut, kertoo Tukholman läänin poliisi.

Surmansa saanut noin 60-vuotias mies oli poiminut Vårby Gårdin metroaseman ulkopuolella maasta esineen, joka oli räjähtänyt. Sairaalaan vietiin myös noin 45-vuotias nainen, joka sai lievempiä vammoja kasvoihinsa ja alavartaloonsa.

Poliisi kertoo tutkivansa tapausta tässä vaiheessa murhana ja yleisvaaran aiheuttamisena. Poliisin mukaan mitään merkkejä ei ole siitä, että räjähdyksessä vammoja saanut kaksikko olisi erityisesti valittu hyökkäyksen kohteeksi.

Aftonbladetin tietojen mukaan metroaseman ulkopuolella olisi räjähtänyt käsikranaatti. Poliisi ei tätä vielä vahvista.
– Joku on käyttänyt jonkinlaista räjähdettä. Emme tiedä vielä enempää, sanoi Tukholman poliisin Sven-Erik Olsson.

”Näimme ihmisiä makaamassa maassa”

TT:n saamien tietojen mukaan räjähdyksessä kuollut mies oli ohittamassa paikkaa pyörällä, kun hän huomasi esineen ja poimi sen. TT:n valokuvaajan mukaan tapahtumapaikalla näkyi kaksi kaatunutta pyörää ja reppu samalla kun pommiryhmä tutki, onko lähistöllä vielä muita räjähdysvaarallisia esineitä.

Poliisi sai hälytyksen metroasemalle noin yhdeltätoista aamupäivällä paikallista aikaa. Paikalle lähetettiin kuusi ambulanssia.

Metroliikenne alettiin hälytyksen jälkeen ohjata aseman ohi. Poliisi eristi metroaseman ja sen edustalla sijaitsevan aukion.

Paikallisen pelikaupan omistaja Abdullah Özmen kertoi TT:lle kuulleensa räjähdyksen liikkeessään.

– Kun menimme ulos, näimme ihmisiä makaamassa maassa. Tämä on pelottavaa. Ajatelkaa, jos tällaista tapahtuisi keskustassakin, Özmen kauhisteli.

Vårby Gård sijaitsee Huddingen kunnassa, Tukholman lounaispuolella. Lähiökunnasta on Tukholman keskustaan noin viisitoista kilometriä.

STT-TT, Tukholma

Juttua päivitetty tiedolla uhrin tilasta mm.

 

”Virstanpylväs” – Pohjois-Korean talviolympiakilpailijat ottavat osaa kolmeen lajiin

Kuva: Lehtikuva-AFP

Pohjois-Korea lähettää 22 urheilijaa ensi kuun talviolympialaisiin Pyeongchangiin, ilmoittaa Kansainvälinen olympiakomitea KOK. Pohjoiskorealaiset urheilijat kilpailevat kolmessa eri lajissa.

KOK vahvisti myös, että Pohjois- ja Etelä-Korean joukkueet marssivat yhdessä kisojen avajaisissa. Maat osallistuvat naisten jääkiekkoon yhteisellä joukkueella.

– Tämä päivä merkitsee virstanpylvästä pitkällä tiellä, KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach sanoi.

Keskustelua aiheesta

11 kuoli bussionnettomuudessa Turkissa, kun linja-auto iskeytyi moottoritien reunassa oleviin puihin

Turkissa yksitoista ihmistä kuoli ja yli 40 loukkaantui varhain tänä aamuna linja-auto-onnettomuudessa.

Ankarasta Bursaan matkalla ollut linja-auto iskeytyi moottoritien reunassa oleviin puihin tuntemattomasta syystä.

Suurin osa yöbussin matkustajista oli turkkilaisperheitä, jotka olivat matkalla lomalle paikalliseen laskettelukeskukseen.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Kaksi yksityisen linja-autoyhtiön kuljettajista on pidätetty.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Venäjän kommunisteilta taas raju ehdotus

Kuva: Getty Images

Venäjän kommunistipuolue on jälleen ehdottanut, että maa eroaa Maailman kauppajärjestöstä WTO:sta, kertoo uutistoimisto Tass.

Kommunistipuolue latasi ehdotuksensa duuman sähköiseen lakialoitteiden tietokantaan perjantaina.

Puolueen mukaan Venäjä ei ole hyötynyt järjestön jäsenyydestä. Edellisen kerran kommunistipuolue ehdotti kauppajärjestöstä eroamista marraskuussa. Ehdotus hylättiin.

Keskustelua aiheesta

UPIn Aaltola arvelee pattitilanteen jatkuvan USA:ssa ainakin päiviä

Kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Poliittinen pattitilanne Yhdysvalloissa jatkunee vielä useita päiviä, arvioi Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.

Liittovaltion hallinto suljettiin varhain tänä aamuna Suomen aikaa, sillä senaatti ei päässyt sopuun maan budjetista. Väliaikaista ratkaisua vastustivat demokraatit sekä jotkut republikaanit, kertoo Washington Post.

Aaltolan mukaan tilanne kertoo sekä kahtiajakautumisesta että republikaanipuolueen tilasta. Vaikka puolueella on enemmistö paikoista sekä senaatissa että edustajahuoneessa presidenttiyden lisäksi, ei puolue silti pysty pitämään liittovaltiota käynnissä, Aaltola sanoo.

AVAINSANAT

Some-jättiläinen lähestyy 2 000 000 000 käyttäjäänsä uutiskyselyllä

Kuva: AFP / Justin TALLIS

Sosiaalisen median jätti Facebook pyytää kahta miljardia käyttäjäänsä arvioimaan palvelussaan leviävien uutisten luotettavuutta.

Yhtiö kertoi perjantaina, että se tekee käyttäjilleen uutislähteiden luotettavuutta koskevan kyselyn, jonka tarkoituksena on vähentää epäluotettavien tai valheellisten uutisten näkymistä Facebook-käyttäjien uutisvirrassa. Jatkossa näkyvyyttä saavat eniten ne uutiset, joiden lähteitä käyttäjäyhteisö pitää kaikkein luotettavimpina.

Facebookin johtajan Mark Zuckerbergin mukaan yhtiö pohti eri tapoja arvottaa uutislähteiden luotettavuutta ja päätyi siihen, että kysyminen suoraan käyttäjiltä on objektiivisin tapa.

Käyttäjät pääsevät arvioimaan uutislähteitä ensi viikosta alkaen.

AVAINSANAT