Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Tukholman yöllistä räjähdystä tutkitaan – poliisin mukaan viitteitä terrorismista ei ole löydetty

Lehtikuva-AFP
Tukholman räjähdys tapahtui keskustassa Östermalmin kaupunginosassa Gyllenstiernsgatanilla sijaitsevan kerrostalon luona.

Tukholman keskustassa yöllä tapahtuneesta räjähdyksestä ei ole löydetty viitteitä terrorismista, kertoo poliisipäällikkö Erik Widstrand.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Tämä on yksi voimakkaimmista räjähdyksistä, joita läänissämme on tapahtunut, Widstrand sanoi tiedotustilaisuudessa iltapäivällä.

Tukholman poliisi tutkii tapausta yhdessä suojelupoliisi Säpon ja jengiväkivaltaa suitsimaan perustetun poliisin erikoisoperaatio Rimfrostin kanssa. Widstrandin mukaan yhteistyö on rutiinia tällaisissa vakavissa rikoksissa.

Yhteistyötä tehdään myös Uppsalan poliisin kanssa. Uppsalassakin tapahtui räjähdys samana yönä.

Tukholman räjähdys tapahtui keskustassa Östermalmin kaupunginosassa Gyllenstiernsgatanilla sijaitsevan kerrostalon luona yhdeltä yöllä eli kahdelta Suomen aikaa. Räjähdys vaurioitti taloa pahoin.

– Uskoaksemme räjähdys tapahtui talon sisällä tai sen lähellä, mutta emme vielä tiedä tarkkaa räjähdyspaikkaa. Läheisissä autoissa on vaurioita, mutta räjähdys tuskin tapahtui niissä, kertoi Mats Eriksson Tukholman poliisista aamulla.

Tukholman poliisin tietoon ei ole toistaiseksi tullut, että kukaan olisi loukkaantunut. Paikalle tuli useita poliisipartioita ja palomiehiä.

Kerrostalo vaurioitui pahasti räjähdyksessä varsinkin ensimmäisen kerroksen ja rappukäytävän osalta, ja talon asukkaat evakuoitiin läheiseen koulurakennukseen. Myös lähitaloista rikkoutui useita ikkunoita. Yksi auto tuhoutui täysin, ja katu täyttyi lasinsirpaleista ja autonosista.

”Se oli valtava pamaus, joka kuului ympäri Tukholmaa.”

Naapuritalon asukas kertoo heränneensä valtavaan räjähdykseen, joka helisteli ikkunoita, mutta arvelleensa, että kyseessä olisi voimakas ukkonen. Sitten hän näki parvekkeeltaan räjähdyksen aiheuttamat tuhot kadulla.

– Paloautoja tuli kadulle, samoin paljon poliisiautoja ja ambulansseja. Kadulla lojui suuri metallilevy, joka olisi voinut olla ovi tai auton katto. Katuvalo sai lasinsirpaleet kiiltämään, asukas kertoo.

Räjähdys hermostutti häntä erityisen paljon, koska samassa rakennuksessa on myös koulu.

– Jos räjähdys olisi tapahtunut pari tuntia myöhemmin, se olisi ollut täydellinen katastrofi.

Uutistoimisto TT:n valokuvaaja Anders Wiklund heräsi räjähdykseen, vaikka asuu reilun puolentoista kilometrin päässä.

– Se oli valtava pamaus, joka kuului ympäri Tukholmaa, hän sanoo.

Myös Uppsalassa räjähti – ei loukkaantuneita

Uppsalassa tapahtui voimakas räjähdys neljän aikoihin aamulla Suomen aikaa. SVT:n mukaan räjähdys sattui ravintolan ulkopuolella kaupungin keskustassa.

– Saimme ilmoituksia kovasta pamahduksesta, joka kuultiin eri puolilla Uppsalan keskustaa. Olemme löytäneet räjähdyspaikan, ja siellä on nyt useita poliiseja, kertoi Fabian Hamnqvist poliisista TT:lle aamulla.

Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen, mutta rakennus ja läheiset autot vaurioituivat. Poliisi on eristänyt alueen ja tutkii räjähdyspaikkaa.

Uppsala sijaitsee noin 70 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen. Hamnqvistin mukaan Uppsalan ja Tukholman räjähdyksillä ei tiedetä olevan yhteyttä toisiinsa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Politiikka
1.4.2020
”Loimaan kassalta” hätähuuto – Nyt tulee suora vastaus: ”Saattaa olla, että tässä yhteydessä puhkeaa vähän suurempikin kupla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE