TUL: ”Höntsäillen liikkuvatkin huomioon” – Huippu-urheilu ei saa jyrätä

Kari Hulkko
Kari Hulkko

TUL:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.) on huolissaan liikunnan ja urheilun järjestöratkaisujen vaikutuksesta koko kansan liikunnan asemaan. Paateron mukaan liikuntakulttuurista ei saa tulla huippu-urheiluvetoista.

Hän muistuttaa, että liikunta lisää hyvinvointia, ja siksi se tarvitsee vahvaa edunvalvontaa. Työväen urheiluliitto TUL on kunto- ja harrasteliikunnan puolestapuhuja, mutta Paateron mielestä tälle liikunnan järjestökentälle tarvitaan monia toimijoita.

– Liikuntapolitiikassa on huomioitava kaikenikäiset, eri tavoin – omaehtoisesti tai ohjatusti, tavoitteellisesti tai höntsäillen – liikkuvat ihmiset. Liikuntatoimijoiden on tarjottava kaikille kansalaisille yhdenvertainen mahdollisuus harrastaa liikuntaa.

Huippu-urheilu ei saa johtaa koko liikuntapolitiikkaa.

Valo perustettiin vuonna 2012 liikunnan ja urheilun edunvalvontaa tekeväksi kattojärjestöksi. Aiemmin Olympiakomitea oli SLU:n jäsenjärjestö. Paatero pelkää yhdistymisen kaventavan keskustelua liikkumisen eri puolista, kun kaikki toiminta sisällytetään huippu-urheiluorganisaation alle.

– On vaarana, että päätöksiä tehdään kapeammasta näkökulmasta, kun tiedetään huippu-urheilussa mukana olevien vahva tahto saada menestystä.

Kansallista olympiakomiteaa tarvitaan Paateron mukaan vastaamaan kilpa- ja huippu-urheilusta sekä lajien valmennusten ja kilpailujen järjestelyjen koordinoinnista. Huippu-urheilu ei kuitenkaan saa johtaa maamme koko liikuntapolitiikkaa.

Paatero puhui aiheesta viikonloppuna TUL:n Kymenlaakson piirin juhlassa Kausalassa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat