Urheilu

TUL-seminaarin viesti: Tasa-arvo ja yhdessä tekeminen yhdistävät eri sukupolvia

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
– Urheiluseurassa syntynyt ystävyys ja hyvä mieli säilyvät läpi elämän, Tarja Halonen totesi omassa alustuksessaan.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
– Urheiluseurassa syntynyt ystävyys ja hyvä mieli säilyvät läpi elämän, Tarja Halonen totesi omassa alustuksessaan.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
– Urheiluseurassa syntynyt ystävyys ja hyvä mieli säilyvät läpi elämän, Tarja Halonen totesi omassa alustuksessaan.

Suomen Työväen Urheiluliiton lauantaina 9.9. järjestämässä Unelma paremmasta -seminaarissa yhdistyivät eri sukupolvien näkemykset urheiluseuratoiminnasta.

Urheiluseuroissa liikutaan ja harrastetaan, mutta niiden merkitys on laajempi; ystävyyssuhteet, verkostot ja yhteisöllisyyden kokemukset kantavat läpi elämän. Nuorten ideoimassa unelmien urheiluseurassa liikkuminen mahdollistetaan niin harrastajille kuin kilpaurheilijoille. Unelmien seurassa kaikki jäsenet ovat tasa-arvoisia ja toiminta perustuu toisten kunnioitukselle ja yhteistyölle.

Seminaarissa puhuneen presidentti Tarja Halosen mukaan liikunta on osa onnellista lapsuutta ja nuoruutta. Vain harva urheiluseuroissa harrastuksensa aloittaneista päätyy ammattilaiseksi, mutta ystävyys ja hyvä mieli säilyvät läpi elämän. Seuratoiminta luo myös mahdollisuuksia niin maahanmuuttajille kuin uudelle paikkakunnalle muuttaneille juurtua ja saada uusia ystäviä.

Myös seminaarissa puhunut kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) korosti seuratoiminnasta saatujen ystävyyssuhteiden merkitystä. Liikunnan lisäksi seuratoiminta on opettanut talkoohenkeä ja yhdessä toimimista.

– Oma liikkumiseni alkoi lapsena TUL:n seuroista. Oleellista oli yhdessä tekeminen. Kenenkään harrastaminen ei saanut olla kiinni rahasta. Sen eteen tehtiin yhdessä töitä. Koen, että sillä on suuri merkitys, millainen polku minulle on myöhemmin rakentunut.

Perusarvot samoja: liikunnan ja urheilun tasa-arvo sekä yhdessä tekeminen.

TUL:n nuoret päättäjät esittelivät seminaarissa oman näkemyksensä unelmien urheiluseurasta. Nuoret päättäjät on TUL:n seuroista koottu nuorten ryhmä, jolla on halu kehittää itseään niin seura- kuin yhteiskunnallisina toimijoina.

Valtteri Jääskeläisen (21), Miika Parkkarin (23), Niklas Virmasen (22) ja Kristiina Kettulan (18) unelmien urheiluseuran arvomaailma yhdistyi vanhempien sukupolvien näkemyksiin.

Nuoret pitivät tärkeänä seuran jäsenten välistä tasa-arvoa, kunnioitusta, positiivisuutta, yhteistyötä ja halua kehittyä. Unelmien seurasta löytyy niin harrastajan, kilpaurheilijan kuin seuratoimijan polku. Seuran tavoitteena on pitää harrastuksen kustannukset maltillisena, jotta kaikilla on pääsy mukaan yhteisöön.

– Vaikka sukupolvien väliset lähtökohdat ovat olleet erilaisia, ovat perusarvot samoja: liikunnan ja urheilun tasa-arvo sekä yhdessä tekeminen. Nuorille ei ainoastaan annettu seminaarissa tilaa haltuun, he myös ottivat sen. On ilo huomata, että TUL:n tekemälle arvokkaalle työlle löytyy jatkajia.

– Seminaariviikonloppu oli onnistunut lähtökiihdytys kohti liiton 100-vuotisjuhlavuotta, TUL:n varapuheenjohtaja Riku Ahola totesi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat