Ulkomaat

”Tuli ja raivo” -saaga jatkuu – puolustusministeri puhuu ”katastrofista”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Yhdysvaltain puolustusministerin James Mattisin mukaan sota Pohjois-Korean kanssa olisi katastrofi ja Yhdysvaltojen pyrkimys on keskittyä diplomatiaan.

Hän kuitenkin sanoo, että Yhdysvalloilla on myös sotilaalliset vaihtoehdot valmiina, jos niitä tarvitaan. Mattisin mukaan Yhdysvaltojen diplomaattiset ponnistelut ovat tuottaneet tulosta. Hän ei kuitenkaan tarkentanut, mihin hän tällä viittaa.

Mattis antoi kommenttinsa pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jatkoi sanasotaa Pohjois-Korean kanssa. Trump sanoi, että Pohjois-Korean pitäisi olla todella huolissaan, jos se aikoo iskeä Yhdysvaltoihin. Trump lisäksi uhkasi Pohjois-Koreaa jo toistamiseen ”tulella ja raivolla”, jos se jatkaa Yhdysvaltojen uhkailua.

Pohjois-Korea on ilmoittanut harkitsevansa iskuja Guamissa sijaitsevien Yhdysvaltain sotilaskohteiden lähelle. Pohjois-Korea on lisäksi tehnyt asiasta seikkaperäisen suunnitelman, jossa ohjukset lentäisivät Japanin yli ja laskeutuisivat noin 30 kilometrin päähän Guamista.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat