Ulkomaat

Tuli roihuaa Sisiliassa valtoimenaan – arviolta 700 turistia evakuoitu maastopalojen tieltä

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Sisiliassa satoja turisteja on evakuoitu rantakohteesta maastopalojen takia, uutisoi muun muassa brittilehti Telegraph. Arviolta 700 turistia on evakuoitu varatoimena Trapanin kaupungin lähettyvillä sijaitsevasta lomakohteesta.

BBC:n mukaan kukaan ei ole tiettävästi loukkaantunut, mutta silminnäkijähavaintojen mukaan moni on joutunut pakenemaan, kun palot ovat levinneet rakennuksiin.

Eteläisessä Italiassa riehuu tällä hetkellä useita maastopaloja. Italialaisen uutistoimisto Ansan mukaan pelastusviranomaisilla on ollut tiistai-illan jälkeen yhteensä reilut 1 100 maastopaloon liittyvää tehtävää koko maassa. Eniten tehtäviä oli Sisilian alueella ja toiseksi eniten eteläisen Apulian alueella.

Luonnonsuojelusäätiö WWF on myös varoittanut, että tuhannet ihmiset ja eläimet ovat vaarassa Etelä-Italiassa sijaitsevan tulivuori Vesuviuksen lähellä maastopalojen takia. Tulivuoren lähellä on otettu kiinni myös yksi ihminen epäiltynä tuhopoltoista, kertoo BBC.

Maastopaloja sammutetaan maalta ja ilmasta käsin. Palomiesten lisäksi paikalla on vapaaehtoisvoimia. Italian ympäristöministeri Gian Luca Galletti on kertonut, että armeijan virka-apujoukkojen kutsumista apuun pohditaan paraikaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat