Toimituksen kommentit

Kommentti: Tulihan se sieltä – jäsenäänestys

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Presidentilinna elää päämiehensä mukana - loppuun asti. Suruliputus Mauno Koivistolle.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Presidentilinna elää päämiehensä mukana - loppuun asti. Suruliputus Mauno Koivistolle.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Presidentilinna elää päämiehensä mukana - loppuun asti. Suruliputus Mauno Koivistolle.

Hiukan hymyilytti joitain aikoja sitten, kun koko media, eritoten vanhurskaat porvarimediat, koki asiakseen ryhtyä etsimään SDP-paralle presidenttiehdokasta. Puolue kun ei näyttänyt osaavan edes asettaa presidenttiehdokasta murskaavaa Sauli Niinistöä vastaan.

Säälistäkö valtamedia SDP:lle pyyteetöntä apuaan tarjosi?

No ei todellakaan. Se näki tilaisuuteensa koittaneen vaarallisesti gallupeissa kasvaneen SDP:n saattamiseksi naurunalaiseksi. Se oli tietävinään, missä SDP:n heikoin kohta on ja iski sinne – itsetuntoon.

Tänään oli sitten vastauksen paikka, kun kolme voimakasta naista ilmoittautui ehdokkaiksi SDP:n jäsenvaaliin. Tuula Haatainen ensin ja Maarit Feldt-Ranta muutamaa tuntia myöhemmin. Sirpa Paatero on toistaiseksi viimeisin ilmoittautunut.

Se tietää jäsenvaalia elokuussa. Puoluevaltuusto päättää sitten lopullisen ehdokkaan asettamisesta syykuussa. Se tietää kohtuullisen tiivistä kampanjaa loppuvuodeksi valitulle presidenttiehdokkaalle. Samaan aikaan käydään vaalikamppailua maakuntavaltuustoista, joten huisketta puolueaktiiveille riittää koko loppuvuosi. Aktiiveille riittää huisketta kesäksikin, sillä SDP:n ehdokkuudesta pitää kamppailla ja käydä esivaali.

Porvarimedialle näyttää olevan ylivoimaisen vaikeaa ymmärtää, että SDP on läpeensä demokraattinen puolue, jonka proseduurit ottavat aikansa. Se, että puheenjohtaja Antti Rinne halusi antaa aikaa kahdelle merkittävälle ehdokkaalle, Eero Heinäluomalle ja Jutta Urpilaiselle, ei ole mikään heikkouden osoitus, päinvastoin.

SDP ei ole mikään hätähousujen puolue. mitä ei aina ole ole helppo hyväksyä tänä sekuntijournalismin aikana. Kun uutinen ei heti tipahda käteen tai rulo-pöydälle, Billy Wilderin mainion komedian mukaisesti, ryhdytään uutista vääntämään itse.

SDP:n ehdokasasettelu päättyy 26.6. Vielä ehdokaskaartiin mahtuisi. Olisiko miehen paikka?

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat