Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Tulli: Nyt tilatun paketin voi joutua tullaamaan ja maksamaan arvonlisäveron, jos se saapuu perille vasta heinäkuussa

LEHTIKUVA / HANDOUT / POSTI
Kuvassa Postin verkkokauppaan keskittyvä tila Helsingissä.

EU:n ulkopuolisten verkkokauppaostosten ruuhkautuminen on todennäköistä heinäkuussa, kun koko Euroopan unionin yhteinen arvonlisäverouudistus tulee voimaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Uudistukseen on valmistauduttu laajassa yhteistyössä, mutta siitä huolimatta uudistus voi viivästyttää toimituksia, toteaa Tulli tiedotteessaan.

Verkosta ostajien kannattaa Tullin mukaan ottaa tämä huomioon tilauksissaan jo nyt, sillä usein paketin matka EU:n ulkopuolelta kestää viikkoja.

Kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat paketit täytyy tullata ja niistä on maksettava arvonlisävero 1.7.2021 alkaen. Muutos tulee voimaan kaikissa EU:n jäsenmaissa, myös Suomessa.

Tulli on valmistautunut tulevaan muutokseen pitkäjänteisesti. Järjestelmäuudistusten lisäksi Tulli on panostanut lähetysten valvonnan ja tarkastusten sujuvoittamiseen. Asiakaspalvelua on vahvistettu rekrytoinnein ja väliaikaisia resursseja on kerätty myös talon sisältä.

Tulli arvioi, että koko Euroopan unionin yhteinen arvonlisäverouudistus tulee vaikuttamaan verkkokauppaostosten sujuvuuteen heinäkuussa. Merkittävää on paketin saapumispäivä eli nyt tilatun paketin voi joutua tullaamaan ja maksamaan siitä arvonlisäveron, jos se saapuu perille vasta heinäkuussa.

EU:n yhteisen uudistuksen tavoitteena on luoda tasavertaisemmat kilpailuedellytykset kotimaisille ja muille unionin alueella toimiville yrityksille verrattuna EU:n ulkopuolisiin verkkokauppamyyjiin. Tällä hetkellä enintään 22 euron arvoiset lähetykset ovat pääasiassa verovapaita ja niitä tilataan vuosittain miljoonia EU:n ulkopuolelta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE