Kotimaa

Tunnettu nettipoliisi Marko ”Fobba” Forss ei voi jatkaa poliisin vihapuhetyöryhmän johdossa

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoi Yleisradiolle, että tunnettu nettipoliisi Marko Forss (kuvassa) ei voi jatkaa poliisin vihapuhetyöryhmän tutkinnanjohtajana.

Aapio korostaa päätöksellään sitä, että työryhmän maaliskuussa alkanut toiminta turvataan.

– Vihrapuheryhmän alkuvaihe on mennyt hyvin ja sen takia halutaan pitää ryhmä elinvoimaisena ja toimintakykyisenä, Aapio kommentoi Ylelle.

Long Play –verkkojulkaisu uutisoi viikonloppuna poliisien suljetusta Facebook-ryhmästä, jossa on käyty rasistisia keskusteluja. Forssin asema vihapuhetyöryhmän johtajana nousi esille rasisitisen kirjoittelun tullessa julki. Forss toimi huhtikuun loppuun saakka yhtenä ryhmän valvojista.

Ryhmässä on muun muassa kommentoitu turvapaikanhakijan hirttäytymisyritystä Helsingin Rautatieasemalla toteamalla, että ”edes tota ne ei osaa” ja ”kelvottomalta yritykseltä näytti”.

Poliisien suljetussa Facebook-ryhmässä on noin 2800 jäsentä, joista osa on eläkkeellä tai muihin tehtäviin siirtyneitä entisiä poliiseja. Ryhmää ei ole käytetty poliisien työtehtävissä tai sisäisessä viestinnässä, mutta poliisilaissa on käyttäytymisvelvoite niin virassa kuin vapaa-ajalla.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen paheksuu Ylelle ryhmässä tapahtunutta rasistista kirjoittelua.

– Ryhmässä ilmennyt materiaali on nyt lähtenyt valtakunnansyyttäjän virastoon esitutkintaan. Somekäyttäytyminen käydään läpi ja huomenna on henkilöstölle tiedossa tietoisku, jossa todetaan mitä on tapahtunut, ja ilmaisen henkilökohtaisen pettymyksen asiaan, Kolehmainen totesi Ylen haastattelussa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat