Politiikka

Tunnettu tiedemies pillastui täysin Trumpin voitosta – nobelistit ja tieteentekijät koottava turvaan tähän maahan

Evoluutiobiologi Richard Dawkins reagoi dramaattisesti Donald Trumpin voittoon Yhdysvaltojen presidentinvaalissa.

Hän vetoaa Uuteen-Seelantiin, jotta kaikki brittiläiset ja amerikkalaiset tieteentekijät voisivat päästä sinne, koska USA:ssa ja Britanniassa on tapahtunut ”katastrofi”, jossa Dawkinsin mukaan maat ovat joutuneet ”kouluttamattomien ja epä-älyllisten” ihmisten käsiin. Britannian ongelma on Dawkinsin mukaan Brexit.

– Rakas Uusi-Seelanti, olet syvästi sivistynyt pieni kansakunta … kannat huolta ilmastonmuutoksesta, planeettamme tulevaisuudesta ja muista tieteellisesti tärkeistä asioista, Dawkins vetoaa.

Dawkinsin purkauksesta kertoo The Independent, joka siteeraa laajaa Scientific American’in artikkelia, jossa on julkaistu tieteentekijöiden kirjoituksia Trumpin voiton jälkeen.

Trumpia Dawkins kuvaa ”epäpäteväksi, narsistiseksi, naisvihamieliseksi sairaaksi vitsiksi” presidenttinä.

– USA:ssa ja Britanniassa on huipputieteentekijöitä, lahjakkaita ja luovia ihmisiä, jotka haluavat epätoivoisesti paeta omien maittensa punaniskakiihkoilua, Dawkins kirjoittaa.

Uutta-Seelantia hän kehottaa tarjoamaan turvapaikan tiedeyhteisölle lupaillen, että siitä voisi tulla ”modernin maailman Ateena”.

Hänen mukaansa Uuden-Seelannin pitäisi otta yhteyttä muun muassa Britannian ja USA:n nobelisteihin ja muilla tavoilla arvostetuilla tieteen palkinnoilla huomioituihin sekä näiden maiden parhaisiin tieteentekijöihin ja tarjota heille kansalaisuutta.

Dawkins tunnetaan räväkästä ja provosoivasta tyylistään myös Twitterissä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat