Tuomarointi taas tikunnokkaan – Pikkuleijonille häviö MM-turnauksen avauksessa

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-turnauksessa Buffalossa Yhdysvalloissa Kanada voitti viime yönä Suomen maalein 4–2. Kanada eteni jo ottelun alkumetreillä kahden maalin johtoon.

Suomi kavensi 2–1-lukemiin ottelun ensimmäisessä erässä, kun Aleksi Heponiemi laukoi maalin ajassa 12.19. Kanada kuitenkin kuroi etumatkaansa ajassa 12.52, kun Kanadan Drake Batherson teki maalin.

Ottelun toisessa erässä ajassa Henri Jokiharju ampui Suomen toisen maalin ajassa 27.31. Kanadan neljännen maalin teki Taylor Raddysh ottelun toisessa erässä ajassa 32.47.

Ylen mukaan päävalmentaja Jussi Ahokas haluaa selityksen Kanadan 1–0-maalin hyväksymiselle. Hän sanoi ottelun jälkeen, että asia etenee Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n käsittelyyn.

Tilanteessa kiekko näytti ylittävän maaliviivan vasta sen jälkeen, kun Boris Katchouk runnoi Suomen maalin pois paikoiltaan.

Suomen sijoitus Kanadassa pelatuissa MM-kisoissa oli yhdeksäs.

Kanada oli vuoden takaisissa nuorten MM-kisoissa hopealla hävittyään loppuottelun Yhdysvalloille. Alkulohkon kolme otteluaan peräkkäin hävinnyt Suomi puolestaan karsiutui pudotuspeleistä ja säilytti MM-kisojen A-sarjapaikkansa vain voitettuaan karsinnoissa Latvian. Suomen sijoitus Kanadassa pelatuissa MM-kisoissa oli yhdeksäs.

Suomea Buffalon MM-kisoissa valmentava Ahokas tuli vuoden takaisiin MM-kisoihin Montrealiin Suomen kolmen tappio-ottelun jälkeen pikapotkut saaneen päävalmentaja Jukka Rautakorven tilalle.

Ahokkaan johdolla Suomi voitti alkulohkon viimeisessä ottelussa Sveitsin 2–0, mutta pääsyä pudotuspeleihin ei enää ollut. Ahokkaan johdolla Suomi voitti karsintasarjassa Latvian kahdesti ja säilytti A-sarjapaikkansa.

Ahokas valmensi Suomen alemman ikäluokan alle 18-vuotiaiden maajoukkueen maailmanmestariksi Yhdysvalloissa pelatussa MM-turnauksessa keväällä 2016. Tuosta alle 18-vuotiaiden kultajoukkueesta on mukana tämänkertaisessa alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa 16 pelaajaa.

Suomen ja Kanadan lisäksi A-lohkossa pelaavat Tanska, Slovakia ja lohkon päätteeksi Yhdysvallat. Alkulohkon neljä parasta maata selviytyvät pudotuspeleihin puolivälieriin.