Politiikka

Tuomioja ei niele ”puistattavan maireaa sankarikertomusta” – ”Ilman tätäkin Wahlroos olisi epäilemättä äveriäs mies, mutta…”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) pitää Helsingin Sanomien sunnuntaista Björn Wahlroosin haastattelua ”puistattavan maireana sankarikertomuksena” Wahlroosin rikastumisesta.

– Siinä haettiin ymmärrystä sille, miten menestyneitä yrittäjiä ja sijoittajia syntyy: ”He luovat työpaikkoja, synnyttävät vientituloja ja kerryttävät verotuloja, joilla palvelua pyöritetään”, Tuomioja kirjoittaa.

Tuomioja kyseenalaistaa, paljonko kuvaillun kaltaisia yrittäjiä oli parikymmentä vuotta sitten ”vastavapautetuilla, keinottelijat irtipäästäneillä finanssimarkkinoilla, joilla Wahlrooskin varallisuutensa hankki”.

– Luotujen työpaikkojen rinnalle on silloin asetettava tuhotut työpaikat, synnytettyjen vientitulojen rinnalle Suomesta hävitetty vientituotanto ja kertyneiden verotulojen rinnalle kierretyt ja menetetyt verot.

Hän huomauttaa, että jutussa mainittiin vain ohimennen ”jättipotti, jolloin Postipankki tuhottiin ja valtio maksoi Wahlroosille 50 prosentin ylihinnan Mandatumin osakkeista”.

– Ilman tätäkin Wahlroos olisi epäilemättä äveriäs mies, mutta ei ihan se rahakunkku kuin tänään.

Walhroos käyttää haastattelussa vertausta lypsävään lehmään, jota ”viisas valtio lypsää sopivasti, mutta ei liikaa ettei lehmä sairastu ja kuole”.

– (Wahlroosin vertaus) kaipaa rinnalleen toisenkin vertauksen; ”Viisas kapitalismi lypsää valtiota sopivasti, mutta ei liikaa ettei lehmä sairastu ja kuole”, Tuomioja kirjoittaa.

 

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat