Politiikka

Tuomioja hermomyrkkyriidasta: ”Jään kuitenkin ihmettelemään sitä kiirettä, jolla syyllisyys julistetaan”

Kari Hulkko
Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.).
Kari Hulkko
Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.).
Kari Hulkko
Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.).

Britannia ja sen liittolaiset ovat yhä tiiviimmin Britannian takana hermomyrkkyriidassa Venäjän kanssa. Moskova on kiistänyt syyllisyytensä Sergei Skripalin  ja hänen Julija-tyttärensä murhayritykseen.

Entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja on ottanut asiaan kantaa Facebookissa.

– Murhayritys hermokaasulla Englannissa on vakava rikos ja sen kaikki syylliset on selvitettävä ja saatava vastuuseen. Venäjän aiempien toimien ja käyttäytymisen perusteella on mahdollista ja jopa todennäköistä, että teon takana on venäläistaho, ja jos näin on, perustelee se tiukkoja vastatoimia, Tuomioja kirjoittaa.

– Jään kuitenkin ihmettelemään sitä kiirettä jolla syyllisyys julistetaan ja vastatoimiin ryhdytään ennen kuin on olemassa länsimaisessa oikeusvaltiossa aina tarvittavia riittäviä näyttöjä. Nyt myös Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Tuskille riittää toteamus, että Venäjä ”hyvin todennäköisesti” on rikoksen takana, hän kuitenkin jatkaa ja viittaa Donald Tuskin sanomisiin Suomen-vierailullaan.

– Kun olemme aiheellisesti huolissamme siitä miten täysin poliittista oikeudenkäyttö Venäjällä tänään on, olisi lännen vastatoimien uskottavuudelle ja hyväksyttävyydelle tärkeätä, että niitä käytetään oikeusvaltioperiaatteittemme mukaisesti, Tuomioja sanoo.

Hän toteaa muun muassa, että olisi kannattanut noudattaa kemiallisten aseiden kieltosopimukseen sisältyviä menettelytapoja aineen alkuperän selvittämiseksi.

– Jos Venäjä itse näitä noudattamatta kieltäytyy rakentavasta yhteistyöstä rikoksen selvittämisessä ovat vastatoimet jo paljon perustellumpia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat