Politiikka

Tuomioja vastaa HS:lle – oli varautunut imperiumin vastaiskuun mutta ei ”käsittämättömään pääkirjoitukseen”

Kari Hulkko
Kari Hulkko

SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja vastaa tänään Helsingin Sanomille lehden mielipidepalstalla julkaistulla kirjoituksella, joka on  otsikoitu ”Seison ratkaisujeni takana”.

Se on vastaus HS:n 1.9. julkaistulle pääkirjoitukselle ”Tuomiojan katumusharjoitus”.

Erkki Tuomioja toteaa aluksi tietävänsä hyvin, että median toimien ja kysymysten kriittinen arviointi johtaa aina ”imperiumin vastaiskuun, mutta sananvapauden käyttö kuuluu sekä median että poliitikkojen oikeuksiin, myös toistensa toimien arvioinnissa”.

– Se mihin en ollut varautunut oli Helsingin Sanomien käsittämätön perjantain pääkirjoitus otsikolla ”Tuomiojan katumusharjoitus”. Seison toki edelleen kaikkien niiden ulko- ja turvallisuuspoliittisten ratkaisujen takana, joita olen hallituksessa ollut tekemässä, hän kirjoittaa.

”Olisi lehden lukijoiden tärkeätä saada tietää, miltä osin Helsingin Sanomat haraa näitä linjauksia vastaan ja mikä sen niistä poikkeava turvallisuuspoliittinen agenda on.”

– Haluaisin myös tietää mitkä ovat ne puolustuspolitiikan linjaukset, joita vastaan olen eduskunnassa lehden mukaan harannut? Olen toki puolueeni edustajana osallistunut eduskunnan kantojen muotoiluun niin ulko- ja turvallisuuspoliittisen kuin puolustuspoliittisen selonteon käsittelyssä ja olen tyytyväinen niihin linjauksiin, jotka eduskunta on hyvässä yhteisymmärryksessä tasavallan presidentin kanssa yksimielisesti hyväksynyt.

– Nyt olisi lehden lukijoiden tärkeätä saada tietää, miltä osin Helsingin Sanomat haraa näitä linjauksia vastaan ja mikä sen niistä poikkeava turvallisuuspoliittinen agenda on, Tuomioja päättää.

Erkki Tuomioja on julkaissut tekstin myös Facebook-sivullaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat