Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

”Tuomme oman kortemme kekoon paineen luomiseksi” – Rakennusliiton johdolle valtuudet päättää lakkovaroituksesta

Arja Jokiaho

SAK:laisen Rakennusliiton on antanut liiton johdolle valtuudet jättää lakkovaroitus, jos sopua palkka- ja työehdoista ei synny helmikuun puoliväliin mennessä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Rakennusliiton solmimat kahdeksan yleissitovaa työehtosopimusta on irtisanottu päättymään helmikuun lopussa, koska sopua vuoden 2023 palkankorotuksista ei saavutettu marraskuun 2022 loppuun mennessä.

Rakennusteollisuus ei ole ollut liiton mukaan halukas sopimaan palkankorotuksista ennen kuin vientialojen ratkaisu syntyy.

– Tällä kertaa jätämme lakkovaroitukset poikkeuksellisen aikaisin – jo sopimusten vielä voimassa ollessa. Haluamme näin ilmaista tukemme muihinkin SAK:n liittojen neuvottelupöytiin. Olemme mukana SAK:n yhteisrintamassa ja siksi tuomme oman kortemme kekoon paineen luomiseksi sekä neuvotteluratkaisun saavuttamiseksi, Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kimmo Palonen toteaa tiedotteessa.

Mahdolliset lakot alkavat maaliskuun alussa ja niiden laajuudesta ilmoitetaan myöhemmin. Rakennusliitto toivoo neuvotteluteitse syntyvää ratkaisua, mutta valmistautuu samalla työtaistelutoimiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE