Politiikka

Tuore äiti Nasima Razmyar ottaa osaa kiihkeään korppi-keskusteluun: ”Monelle äidille some on henkireikä aikuisten maailmaan eikä siitä pidä tuntea huonoa omatuntoa”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Äitiysvapaalla parhaillaan oleva SDP:n kansanedustaja Nasima Razmyar ottaa osaa viime päivien kuumana käyneeseen keskusteluun Helsingin sosiaali- ja terveysviraston julkistamasta kampanjavideosta. Videolla korppi nappaa lapsen, kun äiti on keskittynyt älypuhelimeensa. Videon on ohjannut eturivin suomalaisohjaaja Petri Kotwica.

Video on nostattanut vastalauseiden myrskyn. Video on koettu äitejä syyllistäväksi. Helsingin kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö, lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmän puheenjohtaja Olli Salin perusteli sen sanomaa Helsingin Sanomissa.

— Tässä ei ole tarkoitus syyllistää äitejä ja naisia, vaan nostaa keskusteluun se, että missä ne isät ovat näissä kuvissa, Salin sanoi.

Razmyar kirjoittaa Twitterissä, että parempi olisi ollut tarttua iänikuiseen pärjäämisen kulttuuriin, joka uuvuttaa perheitä ja petaa surullisia tarinoita.

— Monelle äidille some on henkireikä aikuisten maailmaan eikä siitä pidä tuntea huonoa omatuntoa.

Razmyar tuli äidiksi elokuussa. Hän kertoi syyskuussa Demokraatille, että yllättävintä vauva-arjessa on ollut sen vaatima kärsivällisyys.

– Minäkin olen aika paljon tässä elämässä mennyt ja tullut ja on ollut kiirettä ja on ollut jatkuvasti jotain. Ehkä sellainen, että nyt pysähdytään ja nyt tässä on maailman tärkein ihminen minulle ja olemme siinä hetkessä hänen kanssaan. Kyllä hyvällä tavalla sellainen ajan pysähtyminen on tehnyt suuren vaikutuksen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat