Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Tuoreet tiedot: Näin moni venäläinen ylitti itärajan eilen

LEHTIKUVA / SASU MÄKINEN
Vaalimaan raja-asemalla on ollut vilkasta (kuva perjantailta).

Suomen maarajan ylitse saapui eilisen vuorokauden aikana liki 8 600 venäläistä, kertoo Rajavartiolaitos. Suomesta puolestaan poistui itärajan yli noin 4 200 venäläistä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Rajavartiolaitos kertoo Twitterissä, että molemmat luvut ovat nousseet, mikä johtuu osin viikonloppuliikenteestä. Lauantai on yleisesti viikon vilkkain päivä, sunnuntai puolestaan rauhallisempi.

- Päivä oli vilkas, mutta ei niin vilkas kuin perjantain lukujen perusteella ennakoin, kertoo Rajavartiolaitoksen eversti Matti Pitkäniitty Twitterissä.

Myös Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan rajanylitysliikenne jatkuu vilkkaana ja maahantulijoiden määrä kasvaa.

Valtaosa lauantaina Suomeen tulleista venäläisistä, eli lähes 7 700 ihmistä, tuli maahan Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilta.

Kaikkiaan Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilta saapui lauantaina noin 8 800 ihmistä. Viikkoa aiemmin luku oli noin 5  700, joista venäläisiä oli runsaat 4 600.

Suurin osa Kaakkois-Suomen rajanylitysliikenteestä kohdistuu yhä Vaalimaalle. Aamukahdeksan aikaan Vaalimaalla oli noin 500 metrin pituinen autojono. Viimeisen vuorokauden aikana myös Nuijamaan rajanylityspaikalle oli kertynyt jonoja.

RAJAVARTIOLAITOKSELTA ARVIOITIIN eilen STT:lle, että Suomeen voi tulla itärajan yli viikonlopun aikana noin 15 000-20 000 ihmistä. Lukumäärät eivät kuitenkaan yllä vielä koronapandemiaa edeltävien vuosien tasolle.

Itärajan ylitysten määrät ovat kasvaneet sen jälkeen kun Venäjä ilmoitti kansalaisten osittaisesta liikekannallepanosta keskiviikkona. Tarkoituksena on saada lisää sotilaita Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainaan.

Valtioneuvoston on määrä antaa venäläisten maahantulon rajoittamista koskeva periaatepäätös. Sen perusteella viranomaiset voivat estää turismin perusteella Suomeen pyrkivien liikkumisen, ja myös olemassa olevien viisumien suhteen harkinta tehdään uudelleen.

Uutista päivitetty kello 12.12.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE