”Tuosta voisi ampua useamminkin” – Tolvanen kehuu ketjunsa peliä

Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa
Eeli Tolvanen loisti pelissä.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen luottohyökkääjä Petri Kontiolan taikatemput ovat tuttua tavaraa jo vuosikymmenen ajalta. Nyt laidalle on löytynyt maalintekijä, joka ei pelkää ampua.

Helsingin Jokereissa KHL-jäitä kuluttava Eeli Tolvanen laukoi lauantaina ensimmäisen A-maaottelumaalinsa, kun hän vei Suomen 1–0-johtoon Ruotsia vastaan. Suomi voitti Helsingin EHT-turnauksen toisen ottelunsa lopulta maalein 3–1.

– Saatiin ketjun kanssa peli kulkemaan alusta asti vaikeamman avausottelun jälkeen. Pääsin kiskaisemaan hyvältä paikalta ja meni sisään, Tolvanen tuumi.

Tolvanen, 18, sai maalipaikkansa Kontiolan vahvan kulmapelin jälkeen. Kontiola syötti b-pisteiden väliin, ja Tolvanen käytti jo KHL:ssä tuhoisaa jälkeä tehnyttä laukaustaan.

– Torstaina homma jäi piippuun Venäjää vastaan, mutta nyt olimme nälkäisempiä. Saimme alusta asti paineen Ruotsin pakkeihin, ja he alkoivat haparoida, Tolvanen sanoi.

Kaksi edellistä kautta Tolvanen pelasi Pohjois-Amerikassa USHL-juniorisarjassa ja vain haaveili Suomen

A-maajoukkueessa pelaamisesta. Juniorimaajoukkueissa loistanut hyökkääjä löysi tällä kaudella ensin paikkansa KHL:stä ja nyt myös A-maajoukkueesta.

– Keskeltä kenttää, kun pääsee ampumaan, niin siinä on hyvät mahdollisuudet saada kiekko maaliin. Tuosta voisi ampua useamminkin.

”Antavat pelata omilla vahvuuksilla”.

Tolvasen laukaukselle voisi olla käyttöä helmikuun olympialaisissa. Helsingin EHT-turnauksen jälkeen seuraava näyttöpaikka A-maajoukkueessa on joulukuussa Venäjän-turnauksessa, mutta samaan aikaan olisi valmistauduttava myös alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin. Ne pelataan vuodenvaihteessa. Kaksikymppisten kisoja varten Tolvanen on ainakin näyttönsä jo antanut.

– Kauden alussa ajattelin alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuja ja sitä, että saisin Jokereista pelipaikan, Tolvanen avasi muutaman kuukauden takaisia tavoitteitaan.

Tolvanen nappasi ottelussa myös syöttöpisteen, kun hän alusti toisessa erässä Jukka Peltolan maalin.

– Kyllä se helpotti itseäni, että sain heti alussa onnistumisen. Sitten pystyi jatkamaan omaa peliä, Tolvanen ruoti maaliaan.

Tolvanen on yli kymmenen vuotta ketjukavereitaan nuorempi.

– He neuvovat treeneissä ja jäällä, jos tekee jotain väärin. Aika lailla he antavat minun pelata omilla vahvuuksillani, Tolvanen pohdiskeli.

Keskustelua aiheesta

Paavo Arhinmäki on tehnyt ratkaisunsa: Ei hae Palloliiton johtoon – ”Olen pohtinut hyvin paljon ajankäyttöä”

Kuva: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Palloliitolle valitaan uusi puheenjohtaja 20. tammikuuta pidettävässä ylimääräisessä liittokokouksessa.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki ei lähde kisaan.

”Minulle Palloliiton puheenjohtajana toimiminen olisi kunnia-asia ja intohimoisena suomalaisen jalkapallon ystävänä tehtävä, jossa todella voisin antaa suuren panoksen fudikselle.”

”Nyt ei ole kuitenkaan oikea aika”, Arhinmäki kirjoittaa Facebookissa.

”Olen pohtinut hyvin paljon ajankäyttöä. Miten olisi mahdollista yhdistää vaativa kansanedustajan työ, kahden päiväkoti-ikäisen lapsen isänä oleminen ja Palloliiton puheenjohtajuus? Olen tullut siihen tuloksen pitkällisten pohdintojen jälkeen, ettei se ole mahdollista. Jos lapset olisivat kouluikäisiä, olisi helpompi yhdistää nämä kolme asiaa.”

Puheenjohtaja ei voi itse määrittää aikatauluja perheelle sopiviksi.

Arhinmäki sanoo, että ehdokkaita kartoittanut työryhmä on arvioinut, että puheenjohtajuus vie noin 60 päivää vuodessa.

”Se lukuna ei olisi ongelma, vähintään sen verran käytän nytkin aikaa jalkapalloon. Nytkin käy läpi kaikki karsintaottelut ja arvoturnaukset, sama aika menisi vain eri roolissa. Mutta puheenjohtajana pitkään toimineena tiedän, ettei ajankäyttö rajoitu vain tekniseen kokoustamiseen ja läsnäoloon otteluissa sekä tilaisuuksissa. Puheenjohtajana oleminen on huomattavasti kokonaisvaltaisempaa ja vie fyysisen ajan lisäksi henkisiä resursseja. Puheenjohtaja ei voi myöskään itse määrittää aikatauluja perheelle sopiviksi.”

Arhinmäki sanoo olevansa jatkossa erittäin kiinnostunut antamaan panoksensa suomalaisen jalkapallon hyväksi.

”Oli kysymys sitten hallitustyöskentelystä, valiokuntatyöskentelystä tai jostain muusta.”

Poliitikoista vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö on kertonut aiemmin hakevansa Palloliiton puheenjohtajuutta.

Huhut muuttumassa todeksi: Suurmestari tekee paluun – ”Keskustelemme ensi vuodesta hänen kanssaan”

Kuva: Pertti Knuuttila

Ranskalaistähti Sebastien Loeb palannee rallin MM-sarjaan maaliskuussa Meksikon osakilpailusta lähtien, kertoo Autosport-lehti.

Yhdeksän maailmanmestaruutta voittanut Loeb on jo aiemmin testannut Citroenin WRC-autoa ja hänen uskotaan palaavan ranskalaistallin ajokilla MM-ralleihin ensi kaudella.

Loeb ajanee vain osan rallin MM-sarjan kisoista, sillä hän aikoo kilpailla myös Dakar-rallissa ja rallicrossin MM-sarjassa. Aikataulusyistä Loeb joutuneekin jättämään väliin ensi kaudella esimerkiksi Monte Carlon ja Ruotsin MM-rallit.

– Tiedämme, ettei Loeb ole mukana Monte Carlossa. Sen olemme päättäneet yhdessä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei hän ilmestyisi MM-sarjaan ensi vuonna. Keskustelemme ensi vuodesta hänen kanssaan, kertoi Citroenin tallipäällikkö Yves Matton Autosportille.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Karmaiseva pettymys lajifaneille – Yle: Tähtipelaaja jää pois Suomen MM-karsinnoista

Kuva: Lehtikuva

Petteri Koponen ei näillä näkymin pelaa Suomen koripallomaajoukkueessa marraskuun MM-karsintaotteluissa, kertoo Yle.

Barcelonaa seuratasolla edustavan Koposen mahdolliseen poisjääntiin on syynä koripallon Euroliigan ja Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n riita. Kiistassa on kyse Euroliigan ja MM-karsintojen peliohjelmien yhteensovittamisesta.

– Aika vaikealta näyttää. Näillä näkymin kukaan joukkueemme pelaajista ei ole menossa maajoukkueeseen, Koponen totesi Ylen mukaan.

Suomi aloittaa MM-karsinnat perjantaina Bulgariassa. Suomen ensimmäinen kotiottelu on maanantaina Tshekkiä vastaan.

Barcelonalla on Euroliiga-ottelut torstaina ja sunnuntaina. Maajoukkuemies Sasu Salinin edustamalla Malagalla on puolestaan Euroliiga-ottelu perjantaina.

Keskustelua aiheesta

Tenniksen supertähden liiketoimet poliisin syyniin – epäillään osallisuudesta huijauksessa ja rikollisessa salaliitossa

Kuva: Getty Images

Tenniksen viisinkertaisen grand slam -voittajan Maria Sharapovan toimet ovat Intiassa poliisitutkinnan alla. Syynä ovat epäilyt, että venäläispelaaja olisi ollut osallisena huijauksessa ja rikollisessa salaliitossa.

Poliisitutkinnan syynä on loistoasuntohanke, jota Sharapova on ollut nimellään edistämässä. Hankkeen takana olevan yrityksen epäillään laskuttaneen talon ostajilta miljoonia euroja ennen projektin alkamista.

Sharapova kävi hankkeen takia Intiassa vuonna 2012. Ostajaehdokkaille kerrottiin, että asuntojen yhteyteen rakennettaisiin muun muassa erillinen tennisakatemia.

Asuntojen piti valmistua Delhin lähistölle vuonna 2016. Rakennushanke on sittemmin keskeytynyt.

Sharapova ei ole kommentoinut intialaista rakennushanketta ja yhteyksiään siihen.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja sai tarpeekseen – ”Hän kertoi meille erostaan”

Kuva: Lehtikuva

Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Carlo Tavecchio on jättänyt tehtävänsä. Italia karsiutui hiljattain ensi vuoden miesten MM-lopputurnauksesta, ensimmäistä kertaa 60 vuoteen.

– Hän kertoi meille erostaan, sanoi Italian pelaajayhdistyksen pomo Damiano Tommasi liiton toimiston ulkopuolella maanantaina.

– Tavecchio huomioi muuttuneen tilanteen ja sen, että joillakin häntä aiemmin tukeneilla oli vaikeuksia pitää yllä tuota luottamusta, pyöritteli puolestaan liittojohtoon kuuluva Giancarlo Abate.

Viime viikolla liitto erotti maajoukkueen päävalmentajan Gian Piero Venturan. Nelinkertainen maailmanmestari Italia hävisi MM-jatkokarsinnan Ruotsille yhteismaalein 0–1 ja seuraa MM-lopputurnauksen sivusta ensimmäistä kertaa sitten kesän 1958.

AVAINSANAT