Urheilu

”Tuosta voisi ampua useamminkin” – Tolvanen kehuu ketjunsa peliä

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Eeli Tolvanen loisti pelissä.
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Eeli Tolvanen loisti pelissä.
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Eeli Tolvanen loisti pelissä.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen luottohyökkääjä Petri Kontiolan taikatemput ovat tuttua tavaraa jo vuosikymmenen ajalta. Nyt laidalle on löytynyt maalintekijä, joka ei pelkää ampua.

Helsingin Jokereissa KHL-jäitä kuluttava Eeli Tolvanen laukoi lauantaina ensimmäisen A-maaottelumaalinsa, kun hän vei Suomen 1–0-johtoon Ruotsia vastaan. Suomi voitti Helsingin EHT-turnauksen toisen ottelunsa lopulta maalein 3–1.

– Saatiin ketjun kanssa peli kulkemaan alusta asti vaikeamman avausottelun jälkeen. Pääsin kiskaisemaan hyvältä paikalta ja meni sisään, Tolvanen tuumi.

Tolvanen, 18, sai maalipaikkansa Kontiolan vahvan kulmapelin jälkeen. Kontiola syötti b-pisteiden väliin, ja Tolvanen käytti jo KHL:ssä tuhoisaa jälkeä tehnyttä laukaustaan.

– Torstaina homma jäi piippuun Venäjää vastaan, mutta nyt olimme nälkäisempiä. Saimme alusta asti paineen Ruotsin pakkeihin, ja he alkoivat haparoida, Tolvanen sanoi.

Kaksi edellistä kautta Tolvanen pelasi Pohjois-Amerikassa USHL-juniorisarjassa ja vain haaveili Suomen

A-maajoukkueessa pelaamisesta. Juniorimaajoukkueissa loistanut hyökkääjä löysi tällä kaudella ensin paikkansa KHL:stä ja nyt myös A-maajoukkueesta.

– Keskeltä kenttää, kun pääsee ampumaan, niin siinä on hyvät mahdollisuudet saada kiekko maaliin. Tuosta voisi ampua useamminkin.

”Antavat pelata omilla vahvuuksilla”.

Tolvasen laukaukselle voisi olla käyttöä helmikuun olympialaisissa. Helsingin EHT-turnauksen jälkeen seuraava näyttöpaikka A-maajoukkueessa on joulukuussa Venäjän-turnauksessa, mutta samaan aikaan olisi valmistauduttava myös alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin. Ne pelataan vuodenvaihteessa. Kaksikymppisten kisoja varten Tolvanen on ainakin näyttönsä jo antanut.

– Kauden alussa ajattelin alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuja ja sitä, että saisin Jokereista pelipaikan, Tolvanen avasi muutaman kuukauden takaisia tavoitteitaan.

Tolvanen nappasi ottelussa myös syöttöpisteen, kun hän alusti toisessa erässä Jukka Peltolan maalin.

– Kyllä se helpotti itseäni, että sain heti alussa onnistumisen. Sitten pystyi jatkamaan omaa peliä, Tolvanen ruoti maaliaan.

Tolvanen on yli kymmenen vuotta ketjukavereitaan nuorempi.

– He neuvovat treeneissä ja jäällä, jos tekee jotain väärin. Aika lailla he antavat minun pelata omilla vahvuuksillani, Tolvanen pohdiskeli.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat