Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Tuppurainen kovasta iskusta Ouluun: ”Kyllä nyt on metsäyhtiön paikka kantaa vastuuta”

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.).

Stora Enso ilmoitti tänään aloittavansa yt-neuvottelut Oulun tehtaallaan. Ne koskevat koko tehtaan henkilöstöä. Ennakkotietojen mukaan uhattuna voi olla jopa 400 työpaikkaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen pitää uutisia ”shokeeraavina”.

– Kyllä nyt on metsäyhtiön paikka kantaa vastuuta irtisanottavista. Peräänkuulutan Stora Ensolta muutosturvaa työntekijöilleen, jotta iskusta selvitään. On yhteiskuntavastuun aika, Tuppurainen sanoo kannanotossaan.

Hän kertoo odottaneensa mielihyvin päätöstä muuttaa paperikone pakkauskartongin tuotantoon, sillä globaalista kysynnän muutoksesta johtuen paperin tekeminen olisi joka tapuksessa ollut liipasimella.

– Nyt hyvään uutiseen sisältyi kova isku. Yli 400 työpaikkaa on uhattuina, vaikka investoinnilta odotettiin itse asiassa päinvastaista. Vastailin itse esimerkiksi moniin vaalikoneiden kysymyksiin, että tällä työpaikat turvattaisiin. Mutta matkan varrella alun 700 miljoonan euron investointisuunnitelma on kutistunut puoleen ja tuo mukanaan isot irtisanomiset, Tuppurainen murehtii.

Siitä hän toteaa olevansa iloinen, että Stora Enso pysyy Oulussa, ja että jatkossa tuotetaan ensiluokkaista kartonkia elintarvikepakkauksiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE