Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Tuppurainen Mun Oululle: Häirintää erityisesti Demarinaisten puheenjohtajana esitetyistä puheenvuoroista

Lehtikuva
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

Mun Oulu -julkaisu kysyi verkkohäirinnästä naispoliitikoilta, Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperältä (kesk.), kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Hanna Sarkkiselta (vas.) sekä Eurooppa- ja omistajaohjausministeri, kaupunginvaltuutettu Tytti Tuppuraiselta (sd.).

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kokemukset ovat ikävää luettavaa. Hanna Sarkkinen esimerkiksi kertoo, että televisioesiintymisten jälkeen ”tulee kuraa” aiheesta riippumatta.

Sarkkiselle häirintä on ollut seksuaalista kommentointia, haukkumista ja vähättelyä, väkivalta- ja tappouhkauksia sekä -vihjailuja. Sarkkinen kuitenkin kokee, että häntä on häiritty vähemmän kuin muita kansanedustajia.

Tytti Tuppuraisen kokemus henkilökohtaisen häirinnän laajuudesta on toinen.

Stratcomin tutkimuksen uutisoinnissa Ilkka-Pohjalainen kertoi minun saavan Twitterissä suhteessa eniten hallituksen ministereistä asiattomia viestejä. Se on aikamoista, Tuppurainen sanoo Mun Oululle.

Häirintää Tuppurainen kokee usein Eurooppapoliittisten tai Demarinaisten puheenjohtajana esitettyjen puheenvuorojen yhteydessä.

Mirja Vehkaperän mielipiteitä on vääristelty, keskustelupalstoilla häntä on haukuttu ja nimitelty.

– Saan puheluja myös yöaikaan, jotka olen kokenut aggressiivisiksi ja hyökkääviksi, Mirja Vehkaperä huomauttaa kertoo julkaisulle.

Kaikki ovat vieneet uhkailut eteenpäin viranomaisille selvitettäviksi.

Ratkaisuksi Mun Oulussa verkkohäirintään poliitikot esittävät muun muassa somealustoilta selkeämpää vastuuta ja puuttumista, nimettömyyden estämistä ja avointa, julkista keskustelua häirinnästä.

Tuppurainen painottaa vihapuheelle nollatoleranssia ja on tyytyväinen hallituksen lakiesityksestä, jonka mukaan rikoslakiin lisätään rangaistuksen koventamisperusteeksi sukupuoli.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE