Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Turkin etelärannikon turistialueilla suuret maastopalot – ainakin neljä kuollut

LEHTIKUVA / AFP Ilyas Akengin

Turkissa mittavat maastopalot koettelevat suosittuja turistialueita maan etelärannikolla. Ainakin neljä ihmistä on kuollut alueella palojen sytyttyä, minkä lisäksi yli 180 kerrotaan joutuneen sairaalaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan turistikaupunki Antalyan itäpuolella syttyneiden tulipalojen alkuperään. Palojen epäillään olleen tahallaan sytytettyjä.

Turkin hätätilaviranomaiset kertovat kaikkiaan kolmen ihmisen kuolleen. Kuolleiden joukossa oli muun muassa yksin asunut 82-vuotias henkilö. Viranomaisilmoituksen jälkeen NTV-televisioyhtiö kertoi vielä 25-vuotiaan miehen kuolleen Marmariksessa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tulipalot syttyivät keskiviikkona harvaan asutetulla alueella noin 75 kilometrin päässä Antalyasta. Torstaina lieskat lähestyivät kuitenkin jo hiljalleen hotellien täyttämiä rantakohteita.

Ulkoministeriöstä ei osattu alkuyöstä kertoa STT:lle, onko Turkin paloalueiden lähistöllä mahdollisesti suomalaisia.

Ihmiset juoksevat henkensä edestä savun täyttämillä kaduilla

Paloalueilta on jaettu kuvia sekä sosiaalisessa mediassa että turkkilaisilla televisiokanavilla. Ihmisten voi nähdä hyppäävän autoistaan ja juoksevan henkensä edestä savun täyttämillä kaduilla.

Savupilvet värjäsivät taivaan tumman oranssiksi myös rantakohde Manavgatin yllä.

Turkkilaislehti Hürriyet kertoo, että eräälläkin Manavgatissa sijaitsevalla alueella taloista olisi viranomaisten mukaan palanut jopa 80 prosenttia. Maastopalojen vuoksi menehtyneistä kolme on lehden mukaa kuollut juuri Manavgatissa.

Maatalousministeri Bekir Pakdemirlin mukaan noin 300 kilometriä Antalyan kaupungista länteen sijaitsevan Bodrumin turistikaupungin lähellä on jouduttu evakuoimaan hotelli.

Paloalueille on lähetetty yli 4 000 pelastushenkilöstön jäsentä, jotka yrittävät saada paloja hallintaan ja etsiä apua tarvitsevia ihmisiä.

Torstaina pelastushenkilöstö pelasti järvellä olleesta laivasta 10 ihmistä. Veneilijät olivat jääneet jumiin keskelle maastopalojen ympäröimää järveä.

Tulipaloja syttyi samaan aikaan neljässä paikassa

Venäjän suurlähetystö kertoi maansa lähettäneen paikalle kolme sammutuslentokonetta. Apua on tarjonnut AFP:n mukaan myös Azerbaidzhan.

Kreikan ulkoministeri on myös kertonut turkkilaiskollegalleen Kreikan olevan valmis auttamaan tarpeen mukaan. Kreikan ja naapurimaa Turkin välit ovat olleet varsin kireät.

Lämpötilat ovat nousseet alueella 40 asteen tietämille ja tuulenpuuskat ovat puhaltaneet noin 14 metriä sekunnissa.

Antalyan pormestari Muhittin Böcek on kertonut epäilevänsä, että tulipalojen taustalla on kuitenkin jotain muuta kuin sääolot. Pormestari perustelee epäilyksiään palojen tahallisuudesta sillä, kuinka tulipalot syttyivät samaan aikaan neljässä eri paikassa.

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin mukaan asian tiimoilta on aloitettu jo tutkinta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE