Politiikka

Turkissa syntynyt Ozan Yanar järkyttyi vankeustuomiosta: ”Alkuvuodesta Timo Soini jopa sanoi Suomen ja Turkin jakavan samat demokraattiset arvot”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar on järkyttynyt tiedoista, joiden mukaan Wall Street Journal -sanomalehden arvostettu suomalainen toimittaja Ayla Albayrak on saanut Turkissa vankeustuomion.

Yanar on syntynyt Turkissa. Yanarin mukaan vankeustuomio on jälleen uusi kurja luku Turkin synkkenevässä sananvapaustilanteessa.

”Turkilla on pitkä historia turkkilaisten toimittajien tuomioista. Nyt painetta on lisätty myös ulkomaisia toimittajia kohtaan. Tarkoitus on pelotella ja painostaa hiljaiseksi Turkin ongelmista kirjoittavat toimittajat.”

Yanarin mukaan Suomi on ollut hyvin vaisu kannanotoissaan Turkin heikkenevää ihmisoikeustilannetta ja oikeusvaltion rappiota kohtaan.

”Alkuvuodesta Timo Soini jopa sanoi Suomen ja Turkin jakavan samat demokraattiset arvot.”

Yanar sanoo Facebookissa toivovansa, että Suomen poliittinen johto ja ulkoministeri ottavat viimein tiukemman kannan ja pitävät ääntä, että Aylaa ja muita journalisteja ei vangita poliittisin syin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat