Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Turkki jatkoi ihmisoikeusaktivistin vankeutta Euroopan neuvoston määräajoista huolimatta

LEHTIKUVA / AFP

Turkkilaisen ihmisoikeusaktivisti Osman Kavalan, 64, vankeutta jatkettiin oikeuden päätöksellä maanantaina. Asian käsittelyä on määrä jatkaa 21. helmikuuta. Kavala on ollut Turkissa vankilassa ilman tuomiota vuodesta 2017 lähtien.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Euroopan neuvosto oli antanut Turkille keskiviikkoon saakka aikaa joko vapauttaa Kavala tai esittää pitävät perustelut sille, miksi hänet pidetään edelleen vangittuna.

Neuvosto voi keskiviikon jälkeen lähettää jutun takaisin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (ECHR) käsiteltäväksi. ECHR on aikaisemmin linjannut, että vankeuden tarkoituksena on ollut hiljentää Kavala.

Hallinnon mukaan Kavalalla oli yhteyksiä vuoden 2013 hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin ja epäonnistuneeseen vallankaappausyritykseen vuonna 2016. Kavala on kiistänyt syytteet.

Lokakuussa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan uhkasi karkottaa maasta Suomen ja yhdeksän muun maan suurlähettiläät näiden vaadittua yhteisessä kannanotossa Kavalan vapauttamista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE