Tulipalosta selviämistä jo vuodesta 1827 – Turun käsityöläismuseon uhkaava palo saatiin hallintaan

Turun palosta vuonna 1827 säästynyt puutaloalue on suosittu turistikohde.
Turun palosta vuonna 1827 säästynyt puutaloalue on suosittu turistikohde.
Turun palosta vuonna 1827 säästynyt puutaloalue on suosittu turistikohde.

Turun keskustassa sijaitsevassa Luostarinmäen käsityöläismuseossa syttyi lauantaiaamuna uhkaava tulipalo. Palo sai alkunsa hanskantekijän verstaassa, joka kärsi tuntuvat vahingot. Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan eikä tuli päässyt leviämään samassa puurakennuksessa sijaitsevaan kellosepän verstaaseen eikä muihin rakennuksiin.

– Historiallisesti ainutlaatuisessa kohteessa pienenkin tulipalon vaikutukset ovat valtavat. Talot ovat korvaamattomia, sanoo Turun museokeskuksen johtaja Olli Immonen tiedotteessa.

Rakennus on noin 200 vuotta vanha. Palomestarin mukaan verstaan sisäseinät kärsivät pahimmat vauriot, ja myös näyttelyesineistöä vaurioitui. Tuli oli päässyt irti rakennuksen sisällä, mutta tarkemmasta syttymissyystä ei ollut vielä lauantaina tietoa. Turun kaupungin tiedotteen mukaan syttymissyyksi epäillään sähkövikaa.

Luostarinmäki on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säästyi vuoden 1827 palossa. Tiivis museoalue käsittää kaikkiaan 14 pihaa ja 80 erilaista museotilaa, joihin on koottu muun muassa eri käsityöammatteihin liittyvää esineistöä.

Käsityöläismuseo on talvikauden kiinni, eikä palolla ei ole vaikutuksia museossa talvikaudella pidettäviin tilattuihin opastuskierroksiin. Museo avautuu yleisölle vapun jälkeen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat