Kotimaa

Turun keskustassa puukotettu useita ihmisiä – poliisi ampunut yhtä, keskustasta pyydetään poistumaan

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Turun keskustassa on puukotettu useita ihmisiä, kertoo Lounais-Suomen poliisi Twitterissä. Poliisi kertoo ampuneensa yhtä epäiltyä tekijää alavartaloon. Hän on poliisin hallussa.

Poliisi kertoo Twitterissä, että se etsii lisää mahdollisia tekijöitä Turussa. Poliisi pyytää ihmisiä poistumaan keskustasta.

Yle kertoi aiemmin silminnäkijähavaintoihin perustuen, että kaupungilla olisi kuultu laukaus tai laukauksia ja yksi henkilö olisi mahdollisesti kuollut.

Turun Sanomien tietojen mukaan haavoittuneita olisi seitsemän tai kahdeksan.

STT:n puhelimitse tavoittama silminnäkijä kertoi, että poliisi ampui Turun Puutorilla yhtä ihmistä. Kadulla makasi silminnäkijän mukaan kaksi ihmistä, minkä lisäksi poliisi otti paikalla kiinni yhtä ihmistä.

Turun Sanomien tavoittama toinen silminnäkijä puolestaan kertoi nähneensä, kuinka puukottaja juoksi Kauppatorilta Puutorille päin. Sitten kuului laukaus, minkä jälkeen epäilty jäi maahan makaamaan liikkumattomana. Silminnäkijän mukaan osa Kauppatorilla olleista ihmisistä oli lähtenyt puukotuksen jälkeen ajamaan takaa epäiltyä muun muassa mailoja käsissään.

Hallitus pui tapausta

Mediatietojen mukaan poliisi on puukotusten jälkeen tarkastanut Turusta lähteviä junia ja linja-autoja.

Poliisi nostaa Turun tapahtumien takia valmiutta Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja rautatieasemilla, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi Twitterissä. Myös Helsingin keskustassa on lisätty näkyvää valvontaa, Helsingin poliisi kertoo.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tviittasi, että hallitus seuraa tiiviisti Turun tilannetta ja käynnissä olevaa poliisioperaatiota. Hallitus pitää asiaan liittyen myöhemmin tänään neuvottelun.

Poliisi järjestää tapahtumista Turussa tiedotustilaisuuden iltaseitsemältä. Paikalla on myös sisäministeri Paula Risikko (kok.) ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Juttua ja otsikkoa on päivitetty uusien tietojen mukana.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat